ΤΟΠΙΚΑ

Την Τετάρτη στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου της Μυκόνου για το αραβικό project

Την Τετάρτη στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου της Μυκόνου για το αραβικό project

Την Τετάρτη  αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείαςη προσφυγή του Δήμου Μυκόνου κατά της επένδυσης που σχεδιάζει στο νησί η AGC Partners, τα αραβικά κεφάλαια που συμμετέχουν και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μυκόνου αντιδρά στην επένδυση της εταιρείας, εκπροσώπου του fund στην Ελλάδα, για την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5* στη Μύκονο, στη θέση Καραπέτη, δυναμικότητας 192 κλινών. Πρόκειται για την τρίτη προσφυγή του Δήμου Μυκόνου κατά της επένδυσης, υποστηρίζοντας ότι είναι πλήρως ασύμβατη με το νησί.

Τι περιλαμβάνει το Mykonos Project

Σύμφωνα με τις εγκρίσεις που έχει λάβει η Blue Iris (ΕΣΧΑΣΕ, ΚΥΑ έγκρισης χωροθέτησης, ένταξη στον νόμο 4399/2016 για φορολογική απαλλαγή 6,6 εκατ. ευρώ), το project περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα 192 κλινών, που θα μοιάζει με πολυτελές χωριό, μέσα στο οποίο η μετακίνηση θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επίσης, θα κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ελικοδρόμιο αλλά και μαρίνα 32 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους μεγαλύτερου των 24 μέτρων, δηλαδή super yachts. Στις εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνονται εστιατόριο, spa, χώρος εκδηλώσεων και συνεδρίων, εκκλησία και πισίνες.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.