ΤΟΠΙΚΑ

Την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο στη Μύκονο

Την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο στη Μύκονο

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι σύντομα θα γίνονται οι εμβολιασμοί και από τα Κέντρα Υγείας, καθώς, «οι μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας, είναι λογικό πως θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε ότι ήταν επιλογή «κατά την πρώτη φάση του εμβολιασμού, αυτός να γίνει εντός νοσοκομειακών μονάδων, προκειμένου να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον και να ομαλοποιούνται τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν».

Όπως έχει γραφτεί σε προηγούμενα δημοσιεύματα, το εμβόλιο κατά του covid 19 θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε μικρό ή απομακρυσμένο νησί, καθώς αυτός είναι ο σχεδιασμός και η διαβεβαίωση της κυβέρνησης με στόχο να λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.

Επόμενοι σταθμοί άφιξης του εμβολίου θα είναι τα Κέντρα Υγείας Μυκόνου, Πάρου, Τήνου, Άνδρου, Μήλου, Αμοργού, Ίου. Στις μονάδες υγείας των νησιών έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για να στηθούν εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι εμβολιασμοί, με βάση το κεντρικό σχέδιο, αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος Ιανιουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Θα ακολουθήσουν τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Σίφνου, Σερίφου, Κέας, Κύθνου, Αντιπάρου, Κιμώλου, Ανάφης, Φολεγάνδρου, Σικίνου, Θηρασιάς. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν σε αυτά τα νησιά η προμήθεια του εμβολίου θα γίνει το ίδιο χρονικό διάστημα με τα Κέντρα Υγείας ή λίγο αργότερα.

Σημειώνεται ότι οδηγίες για τον εμβολιασμό, την πορεία του, τα χρονοδιαγράμματα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρέχονται μέσα από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.