BUSINESS

Την ανηφόρα παίρνουν ξανά οι τιμές των ακινήτων στη Μύκονο

Την ανηφόρα παίρνουν ξανά οι τιμές των ακινήτων στη Μύκονο
Μονοκατοικία κοντά σε θάλασσα κοστίζει 20-25 χιλ.ευρώ το τ.μ. ενώ η αγορά σε σπίτι με θέα μακριά από θάλασσα κοστίζε 8 με 10 χιλ. ευρώ το τμ

Η κατάσταση στην αγορά ακινήτων στα νησιά των Κυκλάδων ήταν το θέμα της εκπομπής «Η Ελλάδα στον κόσμο» στη Φωνή της Ελλάδας. Γι’ αυτό το θέμα μιλήσαμε με τον Ιωάννη Ρεβύθη για την Μύκονο, Στέλλα Καβαλάρη για την Νάξο, Στέλιο Μπιζά για την Πάρο, Λευτέρη Ωρολογά για την Σαντορίνη και τον Βαγγέλη Τσιπολίτη για την Σύρο.

Ιωάννης Ρεβύθης, πρώην πρόεδρος μεσιτών Ελλάδος

«Οι τιμές και οι συναλλαγές έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα,» τόνισε ο κ. Ρεβύθης.

Κάπου 100 χιλ. με 120 χιλ. άτομα επισκέπτονται το νησί ημερησίως στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου. «Ολοι οι νέοι θέλουν να έλθουν στη Μύκονο,» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επιτυχία της Μυκόνου, ο ίδιος ανέφερε πως πρώτα ήλθαν οι Ελληνες τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 και ακολούθησαν άλλοι Ευρωπαίοι τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Οι ξένοι πούλησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αρχές του 2000 στους Ελληνες και επανήλθαν με αγορές ακινήτων στο νησί την τελευταία 10ετία. Ανάμεσά τους, αρκετοί Αμερικάνοι την τελευταία διετία. Επίσης, ομογενείς απο τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Οσον αφορά τις τιμές, η μονοκατοικία κοντά σε θάλασσα κοστίζει 20-25 χιλ. ευρώ το τ.μ. ενώ η αγορά σε σπίτι με θέα μακριά από θάλασσα κοστίζει 8 με 10 χιλ. ευρώ το τ.μ. Από την άλλη πλευρά, ένα μικρό σπίτι χωρίς θέα κοστίζει 3,5 με 5 χιλ. ευρώ το τ.μ. Τα σπίτια επιτρέπεται να έχουν ισόγειο και πρώτο, όχι δεύτερο όροφο.

Η τιμή ενός στρέμματος εκτός σχεδίου κοστίζει 100 χιλ. ευρώ και 4 στρέμματα χτίζουν ένα σπίτι 200-250 τ.μ. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 1000-1500 ευρώ ανα τ.μ. χωρίς διαμόρφωση χώρου και 2000 ευρώ περίπου μαζί με την διαμόρφωση χώρων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.