ΤΟΠΙΚΑ

Τιμητική βράβευση για την Ντίνα Σαμψούνη και αναγνώριση στο έργο της

Τιμητική βράβευση για την Ντίνα Σαμψούνη και αναγνώριση στο έργο της

Η 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8-03-2024, πραγματοποίησε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της, με θέμα την ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου των γυναικών ηγετών του ΕΣΥ στην επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων στον Τομέα της Υγείας, στην περιοχή των Κυκλάδων.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της ημέρας, που σηματοδοτεί τον αγώνα των γυναικών για την εξάλειψη των ανισοτήτων, των προκαταλήψεων και στερεοτύπων που συνδέονται με το φύλο τους, βραβεύτηκαν τρεις γυναίκες που ηγήθηκαν στον Τομέα της Διοίκησης στο χώρο της υγείας, στις Κυκλάδες:

Η κ. Ντίνα Σαμψούνη, Πρόεδρος Δ.Ε. του Κ.Υ. Μυκόνου, η κ. Μαρία Κουτσονικολή, Πρόεδρος Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάρου και η κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο φαινόμενο της γυάλινης οροφής, που αφορά στη δυσκολία των γυναικών να σταδιοδρομήσουν σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα των ανδρών που διαθέτουν τα ίδια προσόντα.

Ο Διοικητής κ. Χ. Ροϊλός, στο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η Μύκονος, η Πάρος και η Νάξος, αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα νησιών που αντιμετώπισαν, πλέον της πανδημίας και την έκρηξη του τουρισμού. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός προκάλεσε αβεβαιότητα και πρωτοφανείς πιέσεις στο σύστημα υγείας και οι τιμώμενες γυναίκες ανταπεξήλθαν με εξαιρετικό τρόπο στη διοίκηση των μονάδων τους σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.