ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού

Τιμήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τιμήθηκε στο 10o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα, με την συμμετοχή 28 παραγωγών από 11 νησιά της περιοχής ευθύνης της.

Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018 και την τιμητική πλακέτα, απένειμε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Το παρών, έδωσαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Αντώνογλου, ο Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης.

Στο Φεστιβάλ, συμμετείχαν παραγωγοί από την Ρόδο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Χάλκη, την Λέρο, την Πάρο, την Κέα, τη Νάξο, την Αμοργό, την Άνδρο και την Τήνο, με μέλι και προϊόντα μέλισσας, που παράγονται στα νησιά καθώς και εκπρόσωποι από οργανώσεις μελισσοκόμων από όλη την Ελλάδα.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων μικρών Κυκλάδωνήσων, συμμετείχε με χορευτικά σχήματα πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις. Η ΠΝΑΙ κυριάρχησε στην ιδιαιτερότητα του θυμαρίσιου και πευκοθυμαρίσιου μελιού, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας.

Η Περιφέρεια, ευχαριστώντας τους παραγωγούς για την συμμετοχή, τους απένειμε αναμνηστικά διπλώματα.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού. Στόχος και του φετινού Φεστιβάλ ήταν η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.