ΤΟΠΙΚΑ

Τιμή και περηφάνια για την Μύκονο και τις Κυκλάδες, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Τιμή και περηφάνια για την Μύκονο και τις Κυκλάδες, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Κωνσταντίνος Κουκάς
Για πρώτη φορά στην ιστορία στην αντιπροεδρία της ΚΕΔΕ ένας νησιώτης δήμαρχος

Θετικά εξέπληξε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου όταν κατά τη σημερινή συνεδρίαση πρότεινε το όνομα του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, για τη θέση του ενός εκ των δύο αντιπροέδρων του Οργάνου, με την άλλη να την κατέχει ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος ήδη από την προηγούμενη θητεία.

Με βασικό επιχείρημα την εκπροσώπηση της νησιωτικής Ελλάδας στο ανώτατο όργανο της ΚΕΔΕ, που αξίζει να σημειωθεί ότι συμβαίνει για πρώτη φορά, αλλά και λόγω της έντονης παρουσίας του Κωνσταντίνου Κουκά εντός και εκτός της χώρας, πράγμα που ήδη είχε φανεί από τις προηγούμενες εκλογές της ΚΕΔΕ όπου βρέθηκε στην 4η θέση στη σειρά κατάταξης με πρόεδρο τότε τον σημερινό υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Μυκόνου εξελέγη σήμερα στη θέση του αντιπροέδρου, με τους συναδέλφους να δηλώνουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι γι’ αυτή την εξέλιξη.

Ο κ. Κουκάς μετά την εκλογή του με σχετική ανάρτηση, δήλωσε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή, καθότι είναι η πρώτη φορά ιστορικά που εκλέγεται σε αυτή τη θέση εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας.

Αλλά και μία μεγάλη ευθύνη γιατί σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους, περισσότερο προσωπικό αλλά και περισσότερες αρμοδιότητες»

Ευχαρίστησε τον νέο πρόεδρο Λάζαρο  Κυρίζογλου καθώς και τον απερχόμενο Δημήτρη Παπαστεργίου, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω το νέο άξιο Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου για την εμπιστοσύνη και την πρόταση, αλλά και τον νέο Υπουργό μας & απερχόμενο πρόεδρο μας, τον φίλο μου Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος τα τελευταία χρόνια που συνεργαστήκαμε μου έδειξε πάντα εμπιστοσύνη στις αρμοδιότητες που είχα αναλάβει στην Κ.Ε.Δ.Ε. όπως όταν μου είχε αναθέσει τον πολύ τιμητικό ρόλο του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe, όπου στη συνέχεια εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να πάμε την αυτοδιοίκηση ακόμη πιο ψηλά».


Δείτε ολόκληρη τη δήλωση:

Μετά από την εκλογή μου το 2019 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) Κ.Ε.Δ.Ε σήμερα με πρόταση της αυτοδιοικητικής μας παράταξης εξελέγην στη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μία πολύ μεγάλη τιμή, καθότι είναι η πρώτη φορά ιστορικά που εκλέγεται σε αυτή τη θέση εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας.
Αλλά και μία μεγάλη ευθύνη γιατί σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους, περισσότερο προσωπικό αλλά και περισσότερες αρμοδιότητες.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν, είναι και θα είναι ο πλέον κοντινός θεσμός προς τον πολίτη.

Και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) πάντα με σοβαρότητητα, ευθύνη και συγκεκριμένες προτάσεις διεκδικεί απο την Πολιτεία το ρόλο που της ανήκει.
Το ρόλο του εγγυητή της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών.

Θέλω να ευχαριστήσω το νέο άξιο Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου για την εμπιστοσύνη και την πρόταση, αλλά και τον νέο Υπουργό μας & απερχόμενο πρόεδρο μας, τον φίλο μου Δημήτρη Παπαστεργίου Dimitris Papastergiou ο οποίος τα τελευταία χρόνια που συνεργαστήκαμε μου έδειξε πάντα εμπιστοσύνη στις αρμοδιότητες που είχα αναλάβει στην Κ.Ε.Δ.Ε. όπως όταν μου είχε αναθέσει τον πολύ τιμητικό ρόλο του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe, όπου στη συνέχεια εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να πάμε την αυτοδιοίκηση ακόμη πιο ψηλά. #kede #mayorofmykonos

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.