ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τι θα γίνει με τα σχολεία στις Κυκλάδες με τον κορονοϊό

Τι θα γίνει με τα σχολεία στις Κυκλάδες με τον κορονοϊό
Σήμερα η απόφαση για το ποια και ποτέ θα κλείσουν λόγω της νόσου

Την Κυριακή αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρόσθετα έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος εξαπλώνεται και στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Ένα από τα μέτρα που θα ανακοινωθεί, είναι το προσωρινό κλείσιμο αρκετών σχολικών μονάδων για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται, τι θα γίνει με τα σχολεία των Κυκλάδων, καθώς παρουσιάζεται έκδηλη ανησυχία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ σε ορισμένα νησιά, ήδη έχουν κατατεθεί προφορικά αιτήματα για κλείσιμο μονάδων για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων θα λαμβάνονται σταδιακά, ανά περιοχή, και ανάλογα με την εξάπλωση του ιού. Θεωρείται σχεδόν αδύνατο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να ληφθεί απόφαση για οριζόντιο κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων της χώρας. Το μέτρο αυτό δεν προκρίνεται, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι η πιθανή εφαρμογή του θα περιορίσει τη μάστιγα του κορονοϊού, ενώ, λόγω της διαφαινόμενης περαιτέρω εξάπλωσης του ιού και του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων, το κλείσιμο των σχολείων στην παρούσα χρονική περίοδο, θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι την εξασθένιση του ιού, με τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η υπόλοιπη σχολική χρονιά.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στις Κυκλάδες, τουλάχιστον για την περίπτωση του κορονοϊού, ο οποίος δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στο νομό.

Υπενθυμίζεται, ότι, τον προηγούμενο μήνα και λόγω της εμφάνισης εποχικής γρίπης σε μεγάλο αριθμό μαθητών από τις Κυκλάδες, ανεστάλη η λειτουργία αρκετών σχολικών μονάδων για 48 ώρες, μετά από σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους Δήμων.

Για το φαινόμενο του κορονοϊού, η διακοπή λειτουργίας των σχολείων είναι μεγαλύτερης διάρκειας, φτάνοντας τις δύο εβδομάδες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.