ΤΟΠΙΚΑ

Τι αλλάζει στα ξενοδοχεία το φετινό καλοκαίρι – Νέα πραγματικότητα με αυστηρούς κανόνες

Τι αλλάζει στα ξενοδοχεία το φετινό καλοκαίρι – Νέα πραγματικότητα με αυστηρούς κανόνες
Τα πολυπόθητα πρωτόκολλα ασφαλείας περιμένουν οι ξενοδόχοι των Κυκλάδων, προκειμένου να σχεδιάσουν σε στέρεες βάσεις τις επόμενες κινήσεις

Μετά και τις ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού, που σε γενικές γραμμές κρίνονται θετικές από τους ξενοδόχους, το μείζον ζήτημα που θέτουν είναι αυτό των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για τα οποία, πραγματοποιούνται συνεχείς διαβουλεύσεις και συσκέψεις με τους επιδημιολόγους.

Τα πρωτόκολλα είναι κρίσιμης σημασίας δεδομένου ότι απομένει ελάχιστος χρόνος από την στιγμή που οι μονάδες συνεχούς λειτουργίας θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν, από 1ης Ιουνίου για τους Ελληνες επισκέπτες, από τις 15 Ιουνίου για τους ξένους (η απελευθέρωση των πτήσεων από το εξωτερικό για το Ελ. Βενιζέλος και από 1ης Ιουλίου για τα περιφερειακά αεροδρόμια και στους νησιωτικούς προορισμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει τα εξής:

*Δωμάτια χωρίς βραστήρες, καφετιέρες και διακοσμητικά αντικείμενα είναι η νέα εικόνα που θα αντικρίζουν οι πελάτες των ξενοδοχείων.

*Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα μπαίνει στο δωμάτιο μόνο όταν ζητηθεί από τον πελάτη και μάλιστα πάντα με μάσκα, γάντια και αντισηπτικά ακόμα και στα παπούτσια.

*Όταν ο πελάτης φύγει, το δωμάτιο μένει για 24 ώρες ανοιχτό και μετά καθαρίζεται σχολαστικά.

*Στους χώρους εστίασης των ξενοδοχείων θα ισχύουν ακριβώς τα ίδια που προβλέπονται και για τα καταστήματα εστίασης.

*Καταργούνται οι μπουφέδες πρωινών και λοιπών γευμάτων και το σερβίρισμα θα γίνεται με πολύ συγκεκριμένους τρόπους.

*Πολύ καλά θα καθαρίζονται όλα τα αντικείμενα που μπορεί να γίνουν εστίες μόλυνσης όπως τα πόμολα, το τηλέφωνο, το τηλεκοντρόλ.

*Τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες δε θα αλλάζονται καθημερινά αλλά μόνο όταν ζητηθεί από τον πελάτη. Επιπλέον κουβέρτες και πετσέτες έχουν ήδη αφαιρεθεί από *τις ντουλάπες των δωματίων. Παράλληλα, από τα δωμάτια απομακρύνονται όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα όπως επίσης και όλα τα έντυπα.

*Στα δωμάτια, δε θα υπάρχουν πλέον συσκευές όπως καφετιέρες και βραστήρες, ενώ αδειάζουν και τα μίνι μπαρ. Οτιδήποτε φαγώσιμο υπάρχει στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι συσκευασμένο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.