ΤΟΠΙΚΑ

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο
Παρουσία του διοικητή του Αγίου Όρους κ.Αθανασίου Μαρτίνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου του Αγιορείτου, το οποίο ανήγειρε στην περιοχή «Καλαφάτης» Μυκόνου η φιλογενής και φιλευσεβής οικογένεια του διακεκριμένου Ιατρού-Καρδιολόγου κ. Παπαϊωάννου.
Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιμ. Θεωνάς από το Κελλί του Αγίου Νικολάου Αγίου Όρους και οι Αγιορείτες Αρχιμ. Απόστολος και Γαβριήλ, ο οποίος και συνέθεσε ειδική για την περίσταση εσπερινή Ακολουθία των Θυρανοιξίων, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο Διοικητής του Αγίου Όρους και Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιος Μαρτίνος μετά της ομοζυγου του Μαρίνας και πολλοί Επιστήμονες και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού συνεχάρη τον φιλογενή κτήτορα, υπογράμμισε ότι απόψε τελέσθηκαν τα θυρανοίξια ενός Ναού αφιερωμένου σε δυο Αγίους, οι οποίοι στήριξαν την πίστη: στον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο με τη διδασκαλία του στήριξε την Ορθόδοξη πίστη, κσι στον Άγιο Νικόδημο, που κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στήριξε την πίστη στις ψυχές των υποδούλων Ελλήνων.
Ο ιατρός κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τους προσελθόντες στην τελετή και ιδιαίτερα τους Αγιορείτες Πατέρες, με τους οποίος συνδέεται πνευματικά, και οι οποίοι αύριο το πρωί θα ιερουργήσουν στο εξ ονομασθέν Παρεκκλήσιο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί αύριο στην Κέα, κατά το εξαγγελθέν προγραμμα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.