ΤΟΠΙΚΑ

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου στη Μύκονο

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου στη Μύκονο

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, τιμωμένου στο όνομα του Αγίου και Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, στην περιοχή “Ἀγιος Ιωάννης” Μυκόνου, με τη συμμετοχή των δύο Αρχιερατικών Επιτρόπων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Πέτρου Μαραγκού και Βασιλείου Τζανιδάκη, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να συνευχηθούν και να συγχαρούν την οικογένεια των κτητόρων, οι οποίοι ανήγειραν το Παρεκκλήσιο στη μνήμη της μητέρας τους.
Προς τους συναχθέντες πιστούς ομίλησε, με λόγο καλλιεπή και εκκλησιολογικά θεμελιωμένο ο κτήτωρ του Παρεκκλησίου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη την ευσεβή οικογένεια των κτηρότων για τις καλές παρακαταθήκες, που κληροδοτεί στα παιδιά της, και ειδικώτερα το σεβασμό της μνήμης των κεκοιμημένων και την ανέγερση ιερών Παρεκκλησίων, που κατά εκατοντάδες περικοσμούν τη Μύκονο και στα Θυσιαστήρια των οποίων τελείται η λογική Λατρεία.
Απηύθυνε, προσέτι, εγκάρδιες ευχές προς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την αυριανή ονοματική του εορτή.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, του Θεού συνευδοκούντος, συνεχίζει το εξαγγελθέν ποιμαντικό και λειτουργικό του Πρόγραμμα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.