ΤΟΠΙΚΑ

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου και Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στη Μύκονο

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου και Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στη Μύκονο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το απόγευμα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, αφιερωμένου στην Αγία Παρασκευή, στην περιοχή «Αργύραινα» της Μυκόνου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Διακόνου του.
Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους υπογράμμισε ότι αν οι διώκτες της Αγίας Παρασκευής, που ήθελαν να εξαφανίσουν το Χριστιανισμό από προσώπου γης, γνώριζαν ότι 2.000 χρόνια μετά η Αγία Παρασκευή θα ετιμάτο από χιλιάδες Χριστιανών, οι οποίοι και θα ανήγειραν Ναούς αφιερωμένους στη μνήμη της, σίγουρα θα είχαν διαφορετική άποψη και συμπεριφορά προς το Χριστιανισμό και τους μάρτυρες.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους κτήτορες για τη φιλάγιο αυτή πρωτοβουλία τους και απηύθυνε τις ευχές του προς αυτούς και τους παρόντες πιστούς.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, τέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο ιερό Παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχάηλ, με την παρουσία πλήθους πιστών, Μυκονίων και παραθεριστών.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη σιωπηλή και ταπεινή ζωή της Παναγίας, η οποία μας προσφέρει αξιομίμητο παράδειγμα βιοτής με απλότητα και λιτότητα.
Ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του Παρεκκλησίου και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του να τελεσθεί σ’ αυτό ιερά Παράκληση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και όσοι μεγαλύτεροι στην ηλικία πιστοί δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν στον Ενοριακό Ναό, λόγω της απαγόρευσης πρόσβασης σε αυτόν με αυτοκίνητο, και ευχήθηκε σε όλους για το θεομητορικό μήνα Αύγουστο.

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.