ΤΟΠΙΚΑ

Θριαμβευτής ο ΑΟ Μυκόνου στη Σύρο με 72-70

Θριαμβευτής ο ΑΟ Μυκόνου στη Σύρο με 72-70
Μεγάλη νίκη για την ομάδα μπάσκετ του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ επι του Άρη Σύρου με 72-70

Μεγάλη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο πριν λίγη ώρα για τον μπασκετικό ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ που κατάφερε να επικρατήσει επι του ΑΟ Σύρου με 72-70.Με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο του Σαμοθράκη ο ΑΟ Μυκόνου επικράτησε με 72-70 του Άρη Σύρου – Σοβαρός τραυματισμός για τον Μάκη Νικολαΐδη.

Συναρπαστικό ήταν το φινάλε του ντέρμπι του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών των Κυκλάδων ανάμεσα στον Άρη Σύρου και τον ΑΟ Μυκόνου.

Σε ένα παιχνίδι με την λάμψη της παρουσίας στο παρκέ των σπουδαίων Νικολαΐδη, Αγαδάκου και Τσιάρα, η φιλοξενούμενη ομάδα έφυγε νικήτρια από τη Σύρο με 70-72 χάρις σε ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο του Σαμοθράκη στην εκπνοή του αγώνα.

Σοκ με Νικολαΐδη – Τραγελαφικές καταστάσεις με την γραμματεία του αγώνα

Δυστυχώς όμως το παιχνίδι επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μάκη Νικολαΐδη, καθώς ο σούπερ σταρ τον γηπεδούχων αποχώρησε τραυματίας στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (τον πάτησε καταλάθος αντίπαλος) και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από τις εξετάσεις που του έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, έχει υποστεί τραυματιστεί σοβαρά στο πέλμα και τον αχίλλειο τένοντα, ευτυχώς όμως χωρίς να υποστεί ρήξη.

Το δεύτερο αρνητικό γεγονός ήταν ότι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και με την παρουσία τριών σπουδαίων αθλητών, αλλά και το υψηλό επίπεδο και των υπολοίπων παιδιών των δύο ομάδων, η ΕΣΚ Κυκλάδων αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων…

Ενώ όρισε για το παιχνίδι τρεις διαιτητές (Μπιστιντζάνος, Σαμοθράκης, Μαρουδιάς) που σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά, στην γραμματεία ορίστηκε υπεύθυνο για τον ηλεκτρονικό πίνακα άτομο που οριζόταν για πρώτη φορά!

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνονται συνεχή λάθη στο σκορ, αλλά και στα φάουλ των αθλητών, κάτι που προκάλεσε δικαιολογημένα παράπονα και από τις δύο ομάδες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το σκορ στο πρώτο ημίχρονο διορθώθηκε μετά από την εξέταση του βίντεο από την μετάδοση του cyclades24!

Είναι απορίας άξιον γιατί ένα άτομο με μηδαμινή εμπειρία στην γραμματεία ορίστηκε για πρώτη φορά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ανδρικού πρωταθλήματος…

Ντέρμπι σε όλη την διάρκεια

Στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι, ο ΑΟ Μυκόνου μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με κορυφαίο τον Γ. Μπελλή και ζεστούς τους Τσιάρα-Σαμοθράκη κατάφερε να προηγηθεί στην 1η περίοδο με 15-21.

Η αποχώρηση του τραυματία Νικολαΐδη φαίνεται ότι πείσμωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι με μπροστάρη τον Χαλκιόπουλο και τον Αγαδάκο να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό έτρεξαν επιμέρους σκορ 23-16 για να πάνε προηγούμενοι στο ημίχρονο με 38-37.

Με τον κορυφαίο του αγώνα Σαμοθράκη (εκτός από το τρίποντο στο τέλος ήταν και πρώτος σκόρερ της ομάδας του) να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τον Ι. Σαχά να δίνει πολύτιμες βοήθειες προερχόμενος από τον πάγκο, ο ΑΟ Μυκόνου προηγήθηκε ακόμα και με 11 πόντους (40-51) για να κλείσει τελικά την 3η περίοδο στο +8 (50-58).

Στο 4ο δεκάλεπτο μίλησε η κλάση του Αγαδάκου, ο οποίος μαζί με τους Κόικα και Χαλκιόπουλο ανέτρεψαν και πάλι την κατάσταση με τον Άρη να παίρνει το προβάδισμα, αλλά το “φονικό” τρίποντο του Σαμοθράκη στο φινάλε να του στερεί τη νίκη.

Sportcyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.