ΤΟΠΙΚΑ

Θετικός στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ο Δήμος Μυκόνου.

Θετικός στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ο Δήμος Μυκόνου.

Θετικός ως προς την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές δηλώνει ο Δήμος Μυκόνου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στη χώρας μας για κάποιες πολύ συγκεκριμένες Κυριακές, οι οποίες είναι 6 ανά έτος (2 Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, Κυριακή των Βαϊων, τελευταία Κυριακή κάθε έτους, 2 Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων).

Ωστόσο, με αιτιολογημένη απόφαση των κατά τόπους αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών και μετά από διαβούλευση με τοπικούς φορείς, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων κι άλλες Κυριακές πλην από τις προαναφερόμενες, σε επιλεγμένες μόνο περιοχές και με βάση τις ιδιαιτερότητές τους.

Έτσι, μετά από σχετική πρόταση που κατατέθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου πήρε θετική απόφαση για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.