ΤΟΠΙΚΑ

Θετικά νέα από τον ΠΟΥ: Μειώθηκαν στο μισό τα κρούσματα παγκοσμίως σε ένα μήνα

Θετικά νέα από τον ΠΟΥ: Μειώθηκαν στο μισό τα κρούσματα παγκοσμίως σε ένα μήνα

Από πέντε, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, τα κρούσματα έπεσαν στα δύο, περίπου, εκατομμύρια, την αντίστοιχη εβδομάδα του Φεβρουαρίου – Μείωση και στους θανάτους – Προχωρούν ταπρογράμματα εμβολιασμού ανά τον κόσμο – Σημαντική η πτώση του ιικού φορτίου σε πολλές χώρες.

Με το πρόγραμμα εμβολιασμού να προχωρά ικανοποιητικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν σαφή βελτίωση, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας πέφτει σημαντικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει οΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο η μείωση στις μολύνσεις κορωνοϊού είναι μεγάλη.

Στο μισό έπεσαν τα περιστατικά κορωνοϊού, συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο. Σε αριθμούς, πάνω από 5 εκατομμύρια ήταν τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τα 2,4 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Όπως προέκυψε από τα δεδομένα του ΠΟΥ, στην Αμερική μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα, από 444.000, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε 169.000, την περασμένη Κυριακή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.