ΤΟΠΙΚΑ

Θεία λειτουργία για την γιορτή της Υπαπαντής

Θεία λειτουργία για την γιορτή της Υπαπαντής

Με κατάνυξη εορτάστηκε την Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας από τον πρεσβύτη Συμεών, στο Ναό των Ιεροσολύμων.
Ο Δεσπότης Χριστός προσφέρεται ως βρέφος τεσσαρακονθήμερο “παραστήσαι τω Κυρίω, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ευαγγελιστού Λουκά, και η Θεοτόκος Μαρία, η συλλαβούσα εκ Πνεύματος Αγίου στα πανάχραντα σπλάχνα της τον Χριστό, είναι αυτή η οποία Τον προσφέρει στον ναό “καθώς γέγραπται εν νόμω Κυρίου ότι παν άρσεν διανοίγον μήτραν άγιον τω Κυρίω κληθήσεται”, στο όμορφο και γραφικό Παρεκκλήσιο της Παναγιάς στα “Δεσποτικά”.

 

Στο σύντομο κήρυγμά  αναφέρθηκε  στην φράση του Συμεών προς την Θεοτόκο: “σου δε αυτής την ψυχήν διελεύσεται ρομφαίαν”, δηλαδή, την οξείαν οδύνη που διήλθε η παρθενική καρδία της Θεομήτορος, όταν ο υιός της προσηλώθη στον σταυρό. Ευχαριστήσαμε την οικογένεια του φίλου και Επιτρόπου μας, Γιάννη και Ολυμπίας Κουσαθανά, που έχουν αναλάβει από τους προπάτορες τους, την επιμέλεια και φροντίδα του Παρεκκλησίου και της Θ. Λειτουργίας και ευχηθήκαμε προς τους συνευχόμενους πιστούς με την φράση από το μεγαλυνάριο της εορτής: Θεοτόκε ἡ ἐλπίς, πάντων τῶν Χριστιανῶν, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε, τούς ἐλπίζοντας εἰς σέ…

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.