ΤΟΠΙΚΑ

Θα καταγράφονται τα πάντα στη Ρήνεια

Θα καταγράφονται τα πάντα στη Ρήνεια
Στις έρευνες βρέθηκαν αρχαίες αγροικίες, ένας άγνωστος αρχαίος δρόμος, στο Χωμασοβούνι εντοπίστηκαν ίχνη μεγάλου βωμού

Σε αυτό το μυστηριώδες μη επισκέψιμο νησί που βρίσκεται στη σκιά της Δήλου είχαν επισημανθεί διάφορες θέσεις στο παρελθόν, αλλά τώρα έγινε προσπάθεια να καταγραφεί ο γεωλογικός του χάρτης.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη, για πρώτη φορά όλα μπαίνουν σε ένα υπόβαθρο και καταγράφονται τα πάντα στη Ρήνεια. Στις έρευνες βρέθηκαν αρχαίες αγροικίες, ένας άγνωστος αρχαίος δρόμος, στο Χωμασοβούνι εντοπίστηκαν ίχνη μεγάλου βωμού, ενώ συγκεντρώθηκαν πολλά θραύσματα γλυπτών πτηνών και ανάγλυφων στηλών.

oi-archaiologikoi-karpoi-toy-20201
Στη Ρήνεια έγινε σημαντική προσπάθεια να καταγραφεί ο γεωλογικός χάρτης του νησιού και στην Επίδαυρο η ανασκαφή στην περιοχή της Θόλου του Ασκληπιείου έδωσε νέες πολύτιμες πληροφορίες. Το 2020 όμως επαναπατρίστηκαν και σημαντικά αντικείμενα, όπως το χάλκινο ειδώλιο του 8ου αι. π.Χ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.