ΤΟΠΙΚΑ

Θα γιορτάσουμε ένα ενδιάμεσο Πάσχα σε σχέση με το περσινό και με αυτό που όλοι θέλουμε

Θα γιορτάσουμε ένα ενδιάμεσο Πάσχα σε σχέση με το περσινό και με αυτό που όλοι θέλουμε

Θα γιορτάσουμε ένα ενδιάμεσο Πάσχα σε σχέση με το περσινό και με αυτό που όλοι θέλουμε.

Πόσο εφικτό είναι να γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, όπως… παλιά; Ιδού ένα ερώτημα που οι περισσότεροι Έλληνες σκέπτονται αν θα μπορούσε να γίνει πράξη, καθώς το Πάσα

Η προσδοκία όλων (πολιτών, κυβέρνησης, ειδικών) είναι ως τις 2 Μαΐου να έχει εξομαλυνθεί σημαντικά η επιδημιολογική κατάσταση και να μπορέσουμε να επισκεφτούμε τις πόλεις και τα χωριά μας. Είναι όμως εφικτό κάτι τέτοιο;

Για να δοθεί το… «πράσινο φως» για μετακινήσεις σε άλλο νομό και μάλιστα με μαζικότητα, προαπαιτούμενο είναι να έχει επιτευχθεί μία αξιόλογη ανοσία στον πληθυσμό. Ποσοστό ορόσημο το 30% και καθοριστικός παράγοντας η χωρίς καθυστερήσεις προμήθεια των εμβολίων, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί και παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το πιο πιθανό είναι η ανοσία της αγέλης σε αυτό το ποσοστό να επιτευχθεί λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα, τον προσεχή Ιούνιο.

Επομένως, αν θα επιχειρούσαμε μια πρόβλεψη για το τι είδους Πάσχα θα κάνουμε φέτος, ή απάντηση είναι η εξής: Σίγουρα δε θα είναι σαν το «μαύρο» Πάσχα του 2020 το οποίο περάσαμε με συνθήκες καραντίνας, όμως δε θα έχει τα χαρακτηριστικά της πατροπαράδοτης γιορτής και της πλήρους ελευθερίας στις μετακινήσεις και στον τρόπο ζωής. Προφανώς θα είναι κάτι το ενδιάμεσο για το οποίο θα ισχύουν κανόνες και μέτρα που θα εξειδικευτούν μετά τα μέσα του Απρίλη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.