ΤΟΠΙΚΑ

«Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό και θεσμικό μέσο για να διαφυλάξουμε τον Καραπέτη»

«Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό και θεσμικό μέσο για να διαφυλάξουμε τον Καραπέτη»

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβλήθηκε  ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης & αναστολής της πρόσφατης οικοδομικής αδείας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας (ξενοδοχειακό χωριό) στον Καραπέτη.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε για το θέμα

“Στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης στάσης μας για τη διαφύλαξη του νησιωτικού μας χαρακτήρα, μετά και από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβάλαμε χθες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης & αναστολής της πρόσφατης οικοδομικής αδείας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας (ξενοδοχειακό χωριό) στον Καραπέτη.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος μας έχει ήδη ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά του Προεδρικού Διατάγματος για το συγκεκριμένο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) η οποία εκδικάστηκε στις 5.2.2021 και εκκρεμεί ακόμη η έκδοση σχετικής απόφασης.

Επιπλέον, ο Δήμος Μυκόνου, έχει προσβάλει ενώπιον του ΣτΕ με αίτηση ακυρώσεως την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση χωροθέτησης μαρίνας σκαφών στην περιοχή του ίδιου επενδυτικού σχεδίου των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Τουρισμού, για την οποία ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Σε κάθε περίπτωση, δυναμικά και με συνέπεια, εξαντλούμε κάθε θεσμικό και νομικό μέσο για να διαφυλάξουμε την μοναδική φυσιογνωμία και το ξεχωριστό μυκονιάτικο τοπίο, αγαθά πολύτιμα που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.