ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τέθηκαν οι βάσεις για την πιστοποίηση του Κυκλαδίτικου μελιού

Τέθηκαν οι βάσεις για την πιστοποίηση του Κυκλαδίτικου μελιού

Οι βάσεις για την πιστοποίηση του Κυκλαδίτικου μελιού τέθηκαν χθες στη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ. Γεράσιμος Σκορδίλης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ.κ. Φρειδερίκος Βουτσίνος και Γεώργιος Κουκουβές, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και πρώην πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ. Δομένικος Σαγκινέτος και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους μελισσοκόμους, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου, μέσω των προγραμμάτων και των προσπαθειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις δράσεις που αφορούν στην μελισσοκομία, κάνοντας γνωστό ότι πριν το τέλος του 2018, σε ειδική τελετή στη Σύρο, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Ν.Αι. και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τις αιτίες και τα προβλήματα που εντοπίζονται στα μελισσοσμήνη.

Ακόμη, συμφωνήθηκαν από κοινού δράσεις για την ανάπτυξη μελισσοκομικών φυτών, ενώ υπήρξε μνεία και στην έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης του Κυκλαδίτικου μελιού ως ΠΓΕ από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς των νησιών των Κυκλάδων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι μελισσοκόμοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη και προβολή των προϊόντων της μέλισσας, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες δήλωσαν από κοινού ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Π.Ν.Αι. αναφορικά με την σύνδεση Τουριστικού Προϊόντος και Πρωτογενούς Τομέα, αλλά και με την προβολή, ανάδειξη και πιστοποίηση των προϊόντων που παράγονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.