ΤΟΠΙΚΑ

Τεράστια η ζήτηση για διακοπές στα δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος

Τεράστια η ζήτηση για διακοπές στα δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος

Σε ορισμένα από τα ιδιαιτέρως δημοφιλή νησιά, όπως είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος, τα προηγούμενα ταξιδιωτικά ρεκόρ καταρρίφθηκαν ήδη το 2022″, αναφέρει το RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Συγκεκριμένα , το γερμανικό μέσο κάνει αναφορά στην υψηλή ζήτηση και δημοφιλία των ελληνικών νησιών για το καλοκαίρι.

Η Σαντορίνη έχει σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση ύψους 56% στον αριθμό των επισκεπτών, από 519.000 το 2019 σε 811.000 το 2022. […] Λόγω της μεγάλης ζήτησης, η προσφορά στα ελληνικά νησιά θα επεκταθεί περαιτέρω το 2023. Ορισμένα θέρετρα διακοπών στην Ελλάδα είναι ήδη κατά 70% κλεισμένα και, ως εκ τούτου, οι παραθεριστές πρέπει να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι τα πιο όμορφα ξενοδοχεία και δωμάτια έχουν ήδη εξαφανιστεί».

Για όσους αναζητούν διακοπές με λιγότερο κόσμο, αλλά και για εκείνους που δεν πρόλαβαν να κλείσουν καταλύματα στους δημοφιλέστερους προορισμούς, όπως στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο προτείνει «τα μικρότερα ελληνικά νησιά, όπως η Σάμος, που παρουσιάζουν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα νησιά αυτά είναι επίσης τα πλέον κατάλληλα για ορισμένους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν περισσότερα νησιά».

Όσον αφορά στο κόστος, o Άαγκε Ντίνχαουπτ, υπεύθυνος επικοινωνίας της TUI, αναφέρει στο RND ότι η αύξηση των τιμών είναι αναπόφευκτη, όμως θα είναι κάτω από το γενικό ποσοστό πληθωρισμού. Υπάρχουν ακόμη κάποιες προσφορές early booking. Εδώ, επισημαίνει, οι ταξιδιώτες έχουν ακόμη τη δυνατότητα να βρουν καλές τιμές για τους αγαπημένους τους προορισμούς στην Ελλάδα.

Πηγή tourismtoday.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.