ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος τα σενάρια για επιστροφή του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Τέλος τα σενάρια για επιστροφή του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Κλείνει οριστικά κάθε ενδεχόμενο επιστροφής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις Κυκλάδες και στα νησιά του Αιγαίου.

Παρότι η Ε.Ε. έχει ανάψει το πράσινο φως για την επάνοδο στο μειωμένο ΦΠΑ εδώ και δύο χρόνια, αυτό το σενάριο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ισχύσει στο μέλλον.

Μιλώντας στο προχθεσινό debate, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας δεν εξετάζει τη μείωση ΦΠΑ σε κανένα είδος αγαθών ή υπηρεσιών στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις που αποφασίστηκε μείωση των συντελεστών, δεν υπήρξε η παραμικρή μείωση των τιμών και δεν ευνοήθηκαν ούτε στο ελάχιστο οι καταναλωτές.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του οποίου εξομοιώθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά με αυτούς της υπόλοιπης Ελλάδας, δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, ούτε βρίσκεται στις προθέσεις του η επαναφορά της μειωμένης φορολογίας στις νησιωτικές περιοχές.

Επομένως, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, δε φαίνεται ότι υπάρχει περίπτωση να αγγίξει το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο ναυαγεί οριστικά με τη φορολογία να παραμένει στην ίδια κλίμακα με την υπόλοιπη χώρα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.