ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος στην τοξικότητα το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες της Ειρήνης Πάουλα

Τέλος στην τοξικότητα το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες της Ειρήνης Πάουλα

Προτάσεις μεστές με νόημα και ουσία για την  Ειρήνη Πάουλα (Πάολα)Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Μύκονο με την Πρωτοβουλία Δράσης

«15 χρόνια κρίσεων, ραγδαίων αλλαγών και γρήγορων προσαρμογών. Ο κόσμος άλλαξε και αλλάζει συνεχώς και γρήγορα. Η οικονομική περιπέτεια της χώρας, τα μνημόνια, οι μειώσεις και οι περικοπές δαπανών, η πανδημία και οι περιορισμοί που επέφερε, οι αλλαγές στις προτιμήσεις μας και τις συνήθειες όλων, η εισβολή τα τεχνολογίας στη ζωή μας, ανατροπές δύσκολες και αναπόφευκτες. Τίποτα δεν είναι όπως πριν. Ή μήπως είναι;
Αν κοιτάξουμε την πραγματικότητα ως τρίτοι παρατηρητές, αντικειμενικοί και αμερόληπτοι θα δούμε ότι ένα μικρό νησί στη μέση του Αιγαίου, η Μύκονος, άντεξε.

Αναβάθμισε το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της, ανέδειξε τα προτερήματά της, άδραξε τις ευκαιρίες.

Προσαρμόστηκε γοργά στη νέα παγκοσμιοποιημένηδιαδικτυακή τουριστική πραγματικότητα, στα νέα ήθη της τεχνολογικής προόδου και στις νέες συνήθειες των ανθρώπων.
Αναγνώρισε το καινούριο και έγινε μέρος αυτού, ενσωμάτωσε νέες συμπεριφορές και καλλιέργησε τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό προσελκύοντας τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς επενδύσεις και σχέδια.
Αγκάλιασε τους εσωτερικούς αλλά και ξένους οικονομικούς μετανάστες προσφέροντας ανάσα και επαγγελματικές διεξόδους σε περιόδους που η πλειοψηφία της χώρας μας βυθίστηκε σε μαρασμό, ανεργία και φτώχεια.
Ανέπτυξε σχέσεις και συμφωνίες με διεθνείς παράγοντες του τουρισμού, με tour operators/αεροπορικούς κολοσσούς και ναυτιλιακές εταιρίες ώστε να προωθηθεί η εικόνα του νησιού , να επιμηκυνθεί η περίοδος δραστηριοποίησης και να θωρακιστεί η αντοχή της τοπικής οικονομίας.
Βελτίωσε την ποιότητα της ζωής των κατοίκων μέσω έργων και δράσεων τόσο σε υψηλής σημασίας υποδομές όπως η ύδρευση, το αεροδρόμιο και το οδικό δίκτυο όσο και σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν τακτικά χώρα προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας στους δημότες, την ώρα που η κρίση σε αυτούς ειδικά τους τομείς υπήρξε αναμφισβήτητα τεράστια.
Αύξησε τις ροές των τουριστών φιγουράροντας σταθερά στις πρώτες θέσεις των μετρήσεων τόσο σε επισκέπτες, σε διεθνείς αφίξεις σε κατά κεφαλήν δαπάνη, όσο και σε προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και διεθνών πτήσεων.


Κι όμως η Μύκονος τα κατάφερε.
Η παρούσα διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια και προσωπικά ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κος Κωνσταντίνος Κουκάς πέτυχε.
Πέτυχε να μοιάζουν αυτονόητα αυτά που στους άλλους τόπους φαντάζουν αδύνατα, να θεωρούνται κεκτημένο αυτά που παλαιότερα ήταν απλά φαντασία, να ζητάμε περισσότερα από τα πολλά και όχι πιο πολλά από τα λίγα.
Πέτυχε να αισθάνεται ο μέσος κάτοικος του νησιού μέρος αυτού του νέου αναπτυξιακού προτύπου, επιχειρώντας επιτυχώς, συμμετέχοντας εθελοντικά σε δράσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και απολαμβάνοντας τα αποτελέσματα μιας πορείας με σχέδιο, με όραμα και εναλλακτικές διεξόδους.
Πέτυχε κυρίως η μετάβαση σε αυτή τη νέα εποχή να είναι σταδιακή και οριοθετημένη κατά το δυνατόν και η προσαρμογή στο άγνωστο να γίνει πιο ομαλή και διαχειρίσιμη.
Οι ελλείψεις, οι αστοχίες και τα λάθη είναι αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας , αναγνωρίζονται και διορθώνονται, επισημαίνονται και δρομολογούνται λύσεις όσο η διάθεση και η κριτική όλων των εμπλεκομένων είναι καλοπροαίρετες και θετικές.
Τελικά μας ενώνουν πολλά, μας χωρίζουν ελάχιστα. Μαζί διδαχτήκαμε, μαζί πορευτήκαμε, μαζί παλεύουμε για το κοινό καλύτερο αύριο.
Η Μύκονος μας έχει ανάγκη όλους στην κοινή μας αυτή πορεία, με συνθέσεις και προτάσεις μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, με προτεραιότητα στους κατοίκους και τις ανάγκες τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν μηδενίζουμε, δεν στρογγυλεύουμε, δεν σβήνουμε τίποτα.
Στις επικείμενες εκλογές συμμετέχουμε, εκφραζόμαστε, τοποθετούμαστε. Επιλέγουμε ανθρώπους ικανούς και άξιους, έντιμους και εργατικούς. Ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, ανθρώπους που όταν χρειάζεται θα είναι ΕΔΩ. Βάζουμε τέλος στο διχασμό. Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία Δράσης με Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Κουκά.»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.