ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος οι καρέκλες και τα καφάσια για…θέσεις πάρκινγκ – «Τσουχτερό» πρόστιμο στους παραβάτες

Τέλος οι καρέκλες και τα καφάσια για…θέσεις πάρκινγκ – «Τσουχτερό» πρόστιμο στους παραβάτες

400 ευρώ πρόστιμο για όσους «πιάνουν» μια θέση πάρκινγκ με οποιοδήποτε τρόπο.
Με τα ιδιωτικά πάρκινγκ και τις πιλοτές να είναι μια «υπόθεση για λίγους», ολοένα και περισσότεροι οδηγοί αναγκάζονται σε πολλές βόλτες σε γύρω στενά, προκειμένου να κυνηγήσουν την τύχη τους και να βρουν μια θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους.

Βαριά πρόστιμα για.. καφάσια και πλαστικές καρέκλες

Πολλοί είναι οι πολίτες που τοποθετούν αντικείμενα, όπως γλάστρες, καφάσια, κώνους, καρέκλες και… ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί προκειμένου να κάνουν κατάληψη στον δρόμο για να μην χάσουν την προσωπική τους θέση στάθμευσης.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει, προφανώς, οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και επισύρει πρόστιμο 400 ευρώ στους παραβάτες, σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφος 1!

Το εν λόγω άρθρο («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») αναφέρει πως «απαγορεύεται η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς».

Να σημειωθεί ότι η κατάληψη θέσης στάθμευσης επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος, μετά από άδεια των Δημοτικών/Κοινοτικών ή Αστυνομικών Αρχών.

Πηγή: dnews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.