ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κουκάς:Τέλος η ανοχή στο θέμα των δασικών χαρτών

Κουκάς:Τέλος η ανοχή στο θέμα των δασικών χαρτών
Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Το μεγάλο ζήτημα των δασικών χαρτών που έχει αναστατώσει τους κατοίκους πολλών περιοχών της χώρας ανάμεσα στους οποίους και των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, επανήλθε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.
Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος ήταν παρών και έλαβε τον λόγο στο Συμβούλιο, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά της κυβέρνησης να δώσει λύση στο θέμα τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής προς την κυβέρνηση από την πλευρά της αυτοδιοίκησης σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα των πολιτών.
«Είμαστε σήμερα δύο και πλέον μήνες μετά από τη τελευταία συνάντηση που ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου νόμου, ώστε να μην  απαξιώνεται, ούτε να δεσμεύεται η ιδιωτική περιουσία. Νομίζω ότι πλέον δεν μπορούμε άλλο να κρίνουμε με βάση προθέσεις και διακηρύξεις. Πλέον μετράνε μόνο οι πράξεις. Δεν μπορούμε ούτε να περιμένουμε, ούτε να ανεχόμαστε πλέον πολιτικές συμπεριφορές που αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο κ. Κουκάς.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι το υπουργείο αγνοεί την Περιφέρεια, τους Δήμους και το Τεχνικό Επιμελητήριο κάτι που κατά καιρούς κάνει διαχρονικά το υδροκέφαλο κράτος», όπως επεσήμανε. «Το πρόβλημα είναι», τόνισε «ότι έχει αναστατώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων την ώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος και εντείνει την ανασφάλεια σε πολλές οικογένειες».
Ο κ. Κουκάς δήλωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου είναι σταθερά δίπλα στους Μυκονιάτες τους ενημερώνει και τους βοηθά να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους για την προστασία των περιουσιών τους και ζήτησε να ενταθεί η πίεση σε πολιτικό, αλλά και νομικό επίπεδο για να γίνουν επιτέλους όλες οι απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές. Παράλληλα ζήτησε την παράταση της προθεσμίας για τις ενστάσεις, κάτι που αποφασίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα το Π.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα και παράλληλα να αιτηθεί την παράταση της προθεσμίας ενστάσεων μέχρι τις 31/12/2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων ήταν παρών ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέλιος Μπρίγγος, ενώ απουσίαζε η κα Μαρσούλα Χανιώτη.
Πηγή mykonosdaily.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.