ΤΟΠΙΚΑ

Τα θύματα ή μήπως οι «ιερές αγελάδες» του συστήματος είναι τελικά στη Μύκονο οι αρχαιολόγοι;

Τα θύματα ή μήπως οι «ιερές αγελάδες» του συστήματος είναι τελικά στη Μύκονο οι αρχαιολόγοι;
Στο καναβάτσο το νησί της Μυκόνου, αμαυρώνεται η εικόνα του από τις «προσπάθειες» και πολλών Μυκονιατών.Ο ρόλος των αρχαιολόγων στο νησί

Η Μύκονος  φέρνει στην Ελλάδα τεράστια  έσοδα τα οποία συντηρούν την τήρηση των προϋπολογισμών πολλών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Η Μύκονος των Μυκονιατών που την θαυμάζουν και την γυαλίζουν, την επαινούν και περηφανεύονται για την εξέλιξη της, αλλά και εκείνων των «Μυκονιατών» που την σταυρώνουν,την απαξιώνουν, την θάβουν καθημερινά και την λοιδορούν, παλεύοντας με νύχια και με δόντια να δικαιώσουν όλους εκείνους που χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στο νησί και έχουν άποψη, μιλούν για ένα άντρο διαφθοράς και μαφίας.

Μυκονιάτες που βγάζουν τα ίδια τους τα μάτια μόνοι τους και αρκετοί είναι πρόθυμοι και το κάνουν καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση.

Η Μύκονος που προσφέρει στην κοινωνική πολιτική της Ελλάδας και στην αναλογική ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων της πατρίδας μας μέσω του προϋπολογισμού προσφέροντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία. 

Όλοι έχουν λόγο και όλοι ευελπιστούν μερίδιο από την πίτα της Μυκόνου.

Δεν το φωνάζουν αλλά το προσπαθούν με κάθε τρόπο.

Η Μύκονος έγινε έρμαιο τις τελευταίες μέρες και δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο καθημερινά, εξαιτίας  μιας ιστορίας τραγικής και απόλυτα καταδικαστέας  με αφορμή τον ξυλοδαρμό ενός αρχαιολόγου στην Αθήνα όμως.

Οξύμωρο; Ίσως

Ένα γεγονός που έγινε στην Κηφισιά να γίνεται πρώτο θέμα εναντίον της Μυκόνου.

Χωρίς κανείς ανοιχτά να αναφέρει το παραμικρό, τουλάχιστον επίσημα μέχρι τώρα.

Η μαφία της Μυκόνου έδειρε έναν αρχαιολόγο στην Αθήνα, όπου βρίσκεται οκτώ χρόνια στο νησί και εργάζεται, πηγαινοέρχεται αλλά μέχρι προχτές δεν είχε ανάλογο περιστατικό στη Μύκονο, αλλά η μαφία της Μυκόνου τον ακολούθησε στην Αθήνα και τον έδειρε εκεί για μια υπόθεση της Μυκόνου.

Περίεργο…

Ποια είναι η υπόθεση και με ποιες σχετίζεται ειδικά και όχι γενικά και αόριστα ο αρχαιολόγος για να φτάσουν κάποιοι στον ξυλοδαρμό  δεν μάθαμε ακόμη.

Αν είδε ή γνωρίζει τους δράστες για να επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι προέρχεται απο την Μύκονο ούτε αυτό ακόμα το μάθαμε….

Αν δέχτηκε απειλές από κάποιους Μυκονιάτες και αυτό  σχετίζεται με την μαφία της Μυκόνου, ούτε αυτό έγινε ακόμη γνωστό.

Αν είχε προηγούμενα με κάποιους δεν έχει κατονομάσει κανέναν τουλάχιστον επίσημα.

Γενικά και αόριστα η μαφία της Μυκόνου έδειρε τον αρχαιολόγο.

Ίσως φοβάται και είναι ακόμη η αρχή,ίσως αργότερα ανοίξουν τα στόματα.Θα δούμε.

Μέχρι τότε πέπλο σιωπής.

Οι αρχαιολόγοι της Μυκόνου είναι ένα πανίσχυρο σύστημα που έχει πολλές «εξουσίες» λόγω της φύσης και της θέσης του επαγγέλματος τους, συγκεντρωμένες.

Μπορούν να αποφασίζουν και να καθορίζουν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, πολλές φορές ακόμη και για ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Στη Μύκονο ένας αρχαιολόγος μπορεί να «εμποδίσει» μία επένδυση όχι για αρχαιολογικούς απαραιτήτως λόγους αλλά και  για περιβαντολλογικούς…

Όλοι αρμοδιότητα σε όλα!

Στη Μύκονο ένας αρχαιολόγος μπορεί να εμποδίζει και να σταματήσει την εξέλιξη ενός έργου ακόμη και αν επρόκειτο για ένα καθάρισμα από μπάζα η από λάσπες σε ένα χωράφι.

Υπάρχουν σχετικές περιπτώσεις και μάλιστα αρκετές..

Στη Μύκονο ένας αρχαιολόγος μπορεί να «καθυστερήσει» ή και να μπλοκάρει την διάνοιξη μιας  κεντρικής αρτηρίας σε κομβικό σημείο για την κυκλοφορία.

Τον ελέγχει κανείς αν λειτουργεί σωστά η όχι;
Με σιγουριά δεν μπορείς να απαντήσεις.

Στη Μύκονο οι αρχαιολόγοι μένουν χρόνια και είναι αμετάθετοι.

Στο νησί η γη  έχει υψηλή αξία και η επενδύσεις  έχουν μεγάλη οικονομική σημασία για τον επενδυτή, ένας αρχαιολόγος μπορεί να αποβεί καθοριστικός με τις αποφάσεις του για την εξέλιξη ή την καθυστέρηση και την περαίωση ακόμη  ενός μεγάλου έργου.

Στη Μύκονο μπορεί να μετακινούνται με ευκολία και να μετατίθενται υπάλληλοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, εφοριακοί, πυροσβέστες ,παραμένουν όμως με μεγάλη ευκολία στις θέσεις τους για χρόνια αρχαιολόγοι σε θέσεις που χαρακτηρίζονται  προνομιακές.

Σαφέστατα και θα πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στην δικαιοσύνη και να συλληφθούν άμεσα  οι δράστες της επίθεσης στην Κηφισιά που δέχτηκε ο αρχαιολόγος.

Προκύπτει όμως ένα μεγάλο ερώτημα μετά την επικοινωνιακή καταιγίδα που ξέσπασε εναντίον του νησιού, των επιχειρήσεων του, αλλά και των πολλών ντόπιων κατοίκων που δεν είναι ούτε μαφιόζοι ούτε αυθαιρετάκηδες.

Τελικά τι είναι οι αρχαιολόγοι στη Μύκονο που κατάφεραν να κάνουν τεράστιο ντόρο σε όλη την Ελλάδα;
Θύματα ή ιερές αγελάδες ενός συστήματος που χρόνια τώρα συντηρεί μια κατάσταση;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.