ΤΟΠΙΚΑ

Τα πρώτα αποτελέσματα των συναντήσεων Κουκά με τους υπουργούς

Τα πρώτα αποτελέσματα των συναντήσεων Κουκά με τους υπουργούς
Μεταξύ των τριών πρώτων Δήμων στην Ελλάδα η Μύκονος για την επιτάχυνση των Πολεοδομικών Σχεδιασμών

Η νέα διοικήση του ΥΠΕΝ διατηρεί ως προτεραιότητα το ειδικό πολεοδομικό σχεδιασμό της Μυκόνου μεταξύ των πρώτων τριών δήμων της Ελλάδας μια εξέλιξη πολύ σημαντική για το νησί όπως έγινε και επίσημα γνωστό.

Ήταν μια από τις βασικές συζητήσεις του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και το αντικείμενο της συνάντησης του  με τον υπουργό Σκρέκα πριν λίγες μέρες κάτι που δεν έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή αλλά που προκύπτει πλέον από την ενημέρωση του υπουργείου.

Απο το ΥΠΕΝ προβλέπεται η επιτάχυνση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, αλλά και η αναζήτηση λύσεων για την εκτός σχεδίου δόμηση: “Θα οριστούν όρια οικισμών για να καθοριστεί τι είναι εντός και τι είναι εκτός οικισμού. Θα εισάγουμε διατάξεις για να ορίσουμε την έννοια του κοινόχρηστου χώρου, και σε κάθε περίπτωση θα μπει τάξη όταν ολοκληρωθούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, για να μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να μπορέσουμε να αναδείξουμε την κάθε περιοχή”, ανέφερε αξιωματούχος του ΥΠΕΝ.

“Είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία γρήγορα. Κάθε προκήρυξη θα είναι της τάξης των 150 δημοτικών ενοτήτων”, είπε, ενώ όσον αφορά τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, “συντομότατα θα προχωρήσει η διαδικασία και για Σαντορίνη, Μύκονο, Ελαφόνησο”.

Τέλος, όσον αφορά τον Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η λειτουργία του νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα, ένα από τα έργα του θα είναι η δημιουργία ενός συστήματος ψηφιακής παρακολούθησης όλων των περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.