ΤΟΠΙΚΑ

Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων τραγούδησαν για τα Χριστούγεννα

Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων τραγούδησαν για τα Χριστούγεννα

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, και Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Πρίγκου, Δημοτικών Συμβούλων, γονέων, παιδιών και πολλών Ανωμεριτών, παρουσιάστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Άνω Μεράς.


Τα παιδιά των Κατηχητικών, υπό την καθοδήγηση του Κατηχητού τους και Ηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου , και των Κατηχητών- βοηθών του, παρουσίασαν διδακτικό δρώμενο με τίτλο «Τα τέσσερα κεριά», της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης, που δεν σβήνουν, αρκεί να παραμένει αναμμένο το κερί της ελπίδας, και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία λαούτου, από τον Μάριο Ζουγανέλη, ακορντεόν από τον Στέφανο Σταματόγλου, βιολιού από τις Μαρία και Ανδριάνα Δακτυλίδη, και κιθάρας από τη Δήμητρα Ελαμπάν, με χοράρχη τον κ. Κων. Κοντό.


Την εκδήλωση πλαισίωσε χορός ιεροψαλτών, από τους κ.κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο, Γρηγόριο Καλαφάτη και Γεώργιο Χάρη, που απέδωσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους.


Προ του πέρατος της εορτής, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς και όλους τους συντελεστές της, και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την στήριξή του, και του ευχήθηκε για την 21η Επέτειο της εις Επίσκοπο χειροτονίας του, για την οποία τα παιδιά του προσέφεραν λουλούδια.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο και τα παιδιά, προς τα οποία προσέφερε δώρα πνευματικού περιεχομένου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.