ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών στις Κυκλάδες

Τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών στις Κυκλάδες

Το υψηλότερο ποσοστό πανελληνίως σε επίπεδο εμβολιασμών κατά του covid 19 έχουν οι Κυκλάδες ξεπερνώντας όλους τους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Αυτό ακριβώς δείχνουν τα επίσημα στοιχεία με κριτήριο το συνολικό άθροισμα των εμβολιασμών που έχουν γίνει σε σχέση με το πληθυσμιακό μέγεθος κάθε νομού.

Έτσι λοιπόν, οι Κυκλάδες βρίσκονται στην κορυφή του χάρτη με 51.763εμβολιασμένων (τουλάχιστον μία δόση), που αντιστοιχεί στο 43,86% του συνολικού πληθυσμού των νησιών.  Ακολουθεί η Λευκάδα με 41,78%, η Θεσπρωτία με 40,22%,  η Κεφαλονιά με 39,4%, η Αθήνα με 39,16% και ο νομός Λασιθίου με 36,9%.

Το εντυπωσιακό ποσοστό των Κυκλάδων οφείλεται σε δύο γεγονότα. Πρώτον, γιατί στην εθνική εκστρατεία των εμβολιασμών έχει δοθεί πλέον προτεραιότητα στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Ας μην ξεχνάμε ότι στα μικρότερα νησιά πραγματοποιήθηκαν μαζικοί εμβολιασμοί όλων των κατοίκων χωρίς ηλικιακά κριτήρια.

Δεύτερον και πιο σημαντικό, διότι στις Κυκλάδες δεν εμβολιάζονται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, αλλά και πολύ μεγάλος αριθμός εποχιακά εργαζομένων στον τουρισμό με αποτέλεσμα ο αριθμός των εμβολίων να έχει εκτοξευθεί.

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό του 43,86% που καταγράφεται στις Κυκλάδες είναι κάπως πλασματικό και δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθος του μόνιμου πληθυσμού που έχει εμβολιασθεί στα νησιά, εντούτοις, καταδεικνύει ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών στην περιοχή μας προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς εν συγκρίσει με άλλες περιοχές.

Για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα που επίσης αποτελούν έναν τουριστικό νησιωτικό νομό, το ποσοστό των εμβολιασμών φτάνει μόλις το 29,15% επί του πληθυσμού.

Δείτε περισσότερα για τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και το χάρτη του εμβολιασμού στην Ελλάδα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.