ΤΟΠΙΚΑ

Τα μεγάλα φαβορί στις Κυκλάδες, όλοι οι υποψήφιοι των κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές

Τα μεγάλα φαβορί στις Κυκλάδες, όλοι οι υποψήφιοι των κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί – λόγω και της τραγωδίας των Τεμπών – η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ωστόσο, ο πολιτικός χρόνος είναι συγκεκριμένος και περιορισμένος. Οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν πιθανότητα μέσα στο Μάιο και οι δεύτερες μετά από περίπου 40 με 50 ημέρες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΎΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ήδη έχουν ανακοινώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων τους, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να κάνει και η Νέα Δημοκρατία το αργότερο στα τέλη του Μάρτη με αρχές Απρίλη.

Τα ψηφοδέλτια στις Κυκλάδες έχουν διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Στη Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, όμως το παζλ των υποψηφίων έχει συμπληρωθεί σε όλα του τα κομμάτια.

Υποψήφιοι θα είναι οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές των Κυκλάδων, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης ο οποίος εκλέγεται από το 2009, όπως και και ο Φίλιππος Φόρτωμας και η Κατερίνα Μονογυιού  οι οποίοι εξελέγησαν στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Δύο ακόμη πρόσωπα από το ψηφοδέλτιο του 2019 θα κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους στις επικείμενες εκλογές. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και π. αντιδήμαρχο Θήρας, Μάρκο Καφούρο και την διδάκτορα πολιτικής επικοινωνίας και στρατηγικής ΜΜΕ, Δέσποινα Πρίνια.

Το νέο πρόσωπο στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα είναι αυτή της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθής Χαλκιά.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν αρχικά πέντε ονόματα, ωστόσο, μετά την παραίτηση της εκπαιδευτικού Άννας Μαυρουδή, εκκρεμούν πλέον δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων.

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος ο οποίος εκλέγεται από το 2012.

Επίσης, υποψήφιος θα είναι ο μηχανολόγος μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην δήμαρχος Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, όπως και η επιχειρηματίας και πρώην αντιδήμαρχος Πάρου, Μαρία Χανιώτη.

Από το χώρο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επελέγη ο Βασίλης Γλέζος ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες.

Οι δύο θέσεις που εκκρεμούν αναμένεται να στελεχωθούν από γυναίκες υποψήφιες.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν ανακοινωθεί τα τέσσερα από τα έξι πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων.

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο πολιτευτής και ιατρός, Γιάννης Βλασερός, για έκτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος Ποσειδωνίας Σύρου και αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, όπως και ο Οικονομολόγος, Γιάννης Πολυχρονάκος.

Χθες ανακοινώθηκε το όνομα της δικηγόρου Μαργαρίτας Αναγνωστοπούλου, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές δύο ακόμη υποψηφιότητες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.