ΤΟΠΙΚΑ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΚΔΕΠΠΑΜ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΚΔΕΠΠΑΜ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ “ΜΑΡΙΑ ΙΓΓΛΕΣΗ”.

Στο πλαίσιο της έκθεσης- αφιέρωμα στο ζωγράφο Αριστοτέλη Βασιλικιώτη που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ σχεδιάστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα με πρώτη θεματική “Τοπία”.
Πέμπτη 13 Ιουλίου 11.00-13.00 για παιδιά 5-8 ετών
Παρασκευή 14 Ιουλίου 11.00-13.00 για παιδιά 9-14 ετών
Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν και να αποτυπώσουν με λαδοπαστέλ, ένα θαλασσινό τοπίο, το οποίο μπορεί να προκύψει από μνήμες καλοκαιρινών διακοπών, από μια αποτύπωση παραθαλάσσιας περιοχής της πόλης ή να είναι εντελώς φανταστικό.

Θα ακολουθήσουν εργαστήρια με τις θεματικές Πορτρέτα και Λουλούδια.
Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2289027190 Δευτερά έως Παρασκευή 9.00-15.00.

Περιγραφή έκθεσης
Γεννημένος στην Ευπατορία της Κριμαίας, την οποία εγκατέλειψε λόγω της Οκτωβριανής Επανάστασης, ο Βασιλικιώτης χάραξε τη δική του πορεία στην τέχνη με βασικούς σταθμούς την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αιθιοπία και την Αίγυπτο.
Μέσα από 60 έργα (ελαιογραφίες, γκουάς, ακουαρέλες, κ.ά.) του καλλιτέχνη και αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, αναδεικνύεται η αγάπη του για το εξωτικό-το διαφορετικό, το οποίο καλλιεργήθηκε στα χρόνια της παραμονής του
στην Αιθιοπία, αλλά και η έμπνευσή του από το ελληνικό τοπίο (Αίγινα, Πήλιο, Αττική) με έμφαση στη Μύκονο. Οι προσωπικοί δεσμοί που ανέπτυξε με το κυκλαδίτικο νησί ύστερα από τον γάμο του με τη μυκονιάτισσα Φρόσω Αξιώτη, αδελφή της
λογοτέχνιδας Μέλπως Αξιώτη, προβάλουν μια άλλη πλευρά της ειδυλλιακής ομορφιάς του, που ξεφεύγει από τα στεγανά της μανιέρας των λευκών σπιτιών.

Σχεδιασμός: Ελένη Μπουντουρέλη
Υλοποίηση: Τζωρτζίνα Αρμακόλα


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.