ΤΟΠΙΚΑ

Τα δημόσια πρόσωπα Χρήστο Βερώνη υποχρεούνται να διώκουν τους συκοφάντες τους

Τα δημόσια πρόσωπα Χρήστο Βερώνη υποχρεούνται να διώκουν τους συκοφάντες τους
Με μια ανακοίνωση του ο συνδυασμός του Χρήστου Βερώνη στηρίζει και υποστηρίζει προφανώς τους χαρακτηρισμούς εναντίον της Ανδρονίκου

Μια ανακοίνωση που σοκάρει τόσο για το ύφος όσο και για την σημασία της στιγμής η παράταξη Μύκονος Πρώτη Ξανά πριν λίγη ώρα προχώρησε σε επίσημη θέση μετά την προσφυγή της Τόνιας Ανδρονίκου στην δικαιοσύνη για συκοφαντικές αναρτήσεις εναντίον της.

Δηλαδή όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο κάθεσαι να σε συκοφαντούν και να σε διαβάλλουν άγνωστοι με ψεύτικα η πραγματικά  προφίλ στο διαδίκτυο Χρήστο Βερώνη;

Αυτό είναι το ήθος και ο πολιτικός πολιτισμός που θες να προασπιστείς ;

Ποια είναι η Γρυπάρη που ο πρώην συνεργάτης του Βερώνη, Νίκος  Κάπλαντζης επικαλούμενος ποστάρισμα της συκοφαντεί ,γιατί άκρως συκοφαντικό είναι το ποστάρισμα εναντίον της Τόνιας Ανδρονίκου και γράφει εναντίον ενός δημοσίου προσώπου εκλεγμένου από τον λαό της Μυκόνου;

Βασικό ερώτημα να πάμε παρακάτω.

Είναι υπαρκτό πρόσωπο το προφίλ Γρυπάρη ή είναι ψεύτικο και κρύβεται κάποιος πίσω από αυτό;

Το γνωρίζει αυτό ο Χρήστος Βερώνης πριν πάρει θέση η βιάστηκε;

Γιατί αν πράγματι αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει καμία Γρυπάρη και κάποιος άλλος γράφει και συκοφαντεί το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο και για τον Χρήστο Βερώνη καθώς θα κληθεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την Ανδρονίκου, καθώς σήμερα επίσημα δεν καταδικάζει τέτοιες πρακτικές.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να καταφεύγει στην δικαιοσύνη όταν θεωρεί ότι θίγεται και καμία σχέση δεν έχει με το αν είναι δημόσιο και επώνυμο πρόσωπο ή ανώνυμος απλός πολίτης.

Δεν μπορεί να ψέγεται κανείς και από κανένα όταν διεκδικεί το δίκιο του και δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί βάση για αντιπολίτευση η λογική γιατί κάνει μήνυση.

Αν αδίκως η Ανδρονίκου καταφεύγει στην δικαιοσύνη θα κριθεί αλλά το δικαίωμα να το κάνει δεν μπορεί κανείς να το στερεί και μάλιστα με δημόσια ανακοίνωση.

Άλλο άδικη κριτική και άλλο συκοφαντίες και ψέμματα.

Στην κριτική τα δημόσια πρόσωπα έχουν υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να απαντούν.

Στους κοινούς συκοφάντες που μπορεί να κρύβονται μάλιστα πίσω από ψεύτικα προφίλ τα δημόσια πρόσωπα έχουν υποχρέωση να καταφεύγουν στην δικαιοσύνη ώστε να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Τόσο απλά…

Η απάντηση στην κριτική από εκλεγμένους σαφέστατα και δεν θα πρέπει να είναι η μήνυση, η απάντηση στους συκοφάντες όμως θα πρέπει να είναι άμεση και αμείλικτη και με μηνύσεις.

Η ανακοίνωση της παράταξης Μύκονος Πρώτη Ξανά είναι ενδεικτική του τρόπου προφανώς που αντιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της και όσοι την προσυπογράφουν για την σημασία της δημοσιότητας των προσώπων και του τρόπου αντίδρασης.
Συνεργάτες όμως του Βερώνη κατά καιρούς προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με σκοπό την άσκηση πίεσης στα ΜΜΕ  γιατί τους ασκούνταν κριτική για τον ρόλο τους στον δημόσιο βίο( βλέπε Δημήτρης Κοντιζάς), για τον Χρήστο Βερώνη όμως τότε ήταν απλά άλλη μια μέρα ηλιόλουστη….

Τα δημόσια πρόσωπα δεν είναι σκουπιδοτενεκέδες να δέχονται κάθε λογής σκουπίδι και να μην αντιδρούν.

Γίνονται δημόσια γιατί προφανώς ο κόσμος τους εκτιμά και τους καθορίζει ως αναγνωρίσιμους και όχι γιατί πήραν μια ταμπέλα που πρέπει να τους αφαιρείται γιατί δεν απαντούν σε όποιον τους συκοφαντεί.

Η συγγνώμη είναι μια πράξη γενναία και χαρακτηρίζει τους σπουδαίους.

Αν ο Χρήστος Βερώνης θέλει να στηρίξει τον Κάπλαντζη γιατί αυτός ασκεί κριτική με καθημερινές αναρτήσεις του εναντίον  του δημάρχου Κουκά ,αντί να χειροκροτεί τις συκοφαντικές αναδημοσιεύσεις του από αμφίβολα προφίλ στο διαδίκτυο, θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο να του ζητήσει να προβεί σε μια γενναία πράξη συγγνώμης προς την Τόνια Ανδρονίκου.

Ο Χρήστος  Βερώνης όμως με τον πλέον επίσημο τρόπο στηρίζει και υποστηρίζει την συκοφαντική αναδημοσίευση; Μάλλον ναι…

Τα δημόσια πρόσωπα με όποιο κόστος πολιτικό ή μη διακρίνονται όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες και αν ο Χρήστος Βερώνης θέλει να κερδίσει ξανά θέση στις καρδιές των Μυκονιατών, σε αυτές τις καταστάσεις  πρέπει να δείχνει και την ανάλογη αντίδραση και όχι να επικροτεί συκοφαντικές αναρτήσεις που θιγούν ακόμα και πολιτικούς του αντιπάλους. Τόσο απλά…


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.