ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα «απόνερα» του «Ζορμπά» θα αισθανθούν οι Κυκλάδες. Έπεσαν έξω οι αρχικές προβλέψεις

Τα «απόνερα» του «Ζορμπά» θα αισθανθούν οι Κυκλάδες. Έπεσαν έξω οι αρχικές προβλέψεις

Πιο αισιόδοξες είναι οι σημερινές προβλέψεις αναφορικά με τον περιβόητο μεσογειακό κυκλώνα «Ζορμπά», ο οποίος πλήττει τη χώρα μας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο, ο «Ζορμπάς» μπήκε στην Ελλάδα προερχόμενος από τα δυτικά της Μεσογείου εξασθενημένος σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις μιας και δε δείχνει να έχει το τρομερό μέγεθος που είχαν περιγράψει, ενώ κινείται Βορειότερα συγκριτικά με όσα είχαν εκτιμηθεί. Έτσι, το επίκεντρό του από το απόγευμα του Σαββάτου και μετά, θα είναι περισσότερο η Πελοπόννησος και η Αττική και λιγότερο οι Κυκλάδες, οι οποίες θα αισθανθούν μόνο τα «απόνερά» του.

Μόνο οι Δυτικές Κυκλάδες αναμένεται να «νοιώσουν» τη μανία του Ζορμπά με θυελλώδεις Νοτιοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και βροχοπτώσεις.

Στα υπόλοιπα νησιά, το κύμα κακοκαιρίας δε θα είναι και τόσο έντονο. Το φαινόμενο θα κάνει την εμφάνισή του από το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με τη νεότερη επικαιροποιημένη πρόγνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά, από την Κυριακή το πρωί θα εξασθενίσουν. Ο καιρός, καθ όλη την υπόλοιπη διάρκεια του Σαββάτου θα είναι βροχερός στις Κυκλάδες, χωρίς όμως να προβλέπονται, ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα.

Εξάλλου, το πέρασμα του «Ζορμπά» θα είναι σύντομο, αφού από το πρωί της Κυριακής τα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν βελτίωση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.