ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σύσσωμη η κοινωνία της Μυκόνου στις εορταστικές εκδηλώσεις της Τήνου

Σύσσωμη η κοινωνία της Μυκόνου στις εορταστικές εκδηλώσεις της Τήνου
Προεξάρχοντος του δημάρχου Κ.Κουκά τετρακόσιοι περίπου Μυκονιάτες ταξίδεψαν στην Τήνο για τους εορτασμούς

Πλήθος κατοίκων της Μυκόνου βρέθηκαν το απόγευμα στην Τήνο για τους εορτασμούς των 200 ετών από την εύρεση της Αγίας Εικόνας.

Παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά αλλά και δημοτικών συμβούλων που βρέθηκαν στην Τήνο


Το απόγευμα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε δισαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, προσκληθέντος προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ με τη συμμετοχή Κληρικών της Τήνου και εξ άλλων Ιερών Μητροπόλεων εν οις ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Γαβριήλ τον οποίον ευχαρίστησε και αναφέρθηκε στην επί 200 χρόνια διαχρονική προσφορά του Ιερού Ιδρύματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση και αναφέρθηκε με λόγο θεολογικό και ρητορικό με ποιους τρόπους ο άνθρωπος μπορεί να αναζητήσει τον Θεό.

Πρώτα δια του Ιερού Βαπτίσματος όπου πολιτογραφείται ως Χριστιανός, δεύτερον αναζητώντας τον συνάνθρωπο μέσα από τον οποίον βρίσκει και τον Θεό και τρίτον με την άσκηση των χριστιανικών αρετών στη ζωή του. Ευχήθηκε δε σε όλους για την λαμπρή αυτή επέτειο.

Μετά ταύτα, πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτάνευση της αγίας Εικόνος στον Ναό της Ευρέσεως όπου και ανεπέμφη δέηση.

Ακολούθως, οι Μητροπολίτες, οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, Διευθυντές Εκπαιδεύσεως και Εκπαιδευτικοί, ο Διευθυντής της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου διένειμαν στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες τα χρηματικά βραβεία αλλά και βιβλία με εικονογραφημένη τη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Το Ιερό Ίδρυμα ήτο καταστόλιστο με δάφνες και σημαίες και λάβαρα με την επιμέλεια και τη φροντίδα των εργαζομένων σε αυτό.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ Στυλ. Κοντακιώτη.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό της εορτής.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πως οι Τρείς Μεγάλοι αυτοί Φωστήρες και Πατέρες μας παραδειγματίζουν με τη ζωή τους, μας διδάσκουν με τα διαχρονικά συγγράμματά τους και ιδιαιτέρως πως και πάλι σήμερα απευθύνονται προς τους διδασκάλους τους οποίους καλούν όχι μόνο απλώς να τροφοδοτήσουν τα παιδιά με μία στείρα γνώση, αλλά να τα διαπαιδαγωγήσουν σωστά ώστε να είναι αύριο στην κοινωνία χρήσιμοι και ωφέλιμοι πολίτες.

Ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, τον Δήμαρχο Τήνου, τον Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Διοικητή του ΑΤ Τήνου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικούς Συμβούλους, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, τους Εκπαιδευτικούς, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους ιεροψάλτες και τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές και τους ευχήθηκε για το νέο έτος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.