ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία για την εκπόνηση μελετών κρίσιμων υποδομών από τον Δήμο Μυκόνου

Συνεργασία για την εκπόνηση μελετών κρίσιμων υποδομών από τον Δήμο Μυκόνου

Ο Δήμος Μυκόνου θα συνεργαστεί με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Αττική Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παροχή υπηρεσιών ωρίμανσης του έργου εκπόνησης μελετών επί κρίσιμων υποδομών στη Μύκονο.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται μελέτη επανασχεδιασμού της κυκλοφοριακής διασύνδεσης του Νέου Λιμένα Μυκόνου με την Επαρχιακή Οδό Τούρλος -Άγιος Ιωάννης. Σκοπός του έργου είναι η διενέργεια μελέτης σχεδιασμού ενός κυκλικού κόμβου με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών για ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, η οποία διαρκεί για αρκετούς μήνες στο νησί των ανέμων.

Επίσης, προβλέπεται η διερεύνηση της σκοπιμότητας δημιουργίας υποδομών Τουριστικού Λιμένα στη Μύκονο, έργο το οποίο φαίνεται να είναι αναγκαίο. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία του σχετικού φακέλου και των Τευχών Δημοπράτησης κι εφόσον διασφαλιστεί, θα ακολουθήσει η ανάλογη χρηματοδότηση, ο διαγωνισμός και η εκπόνηση μελέτης του master plan για τον παλαιό λιμένα Μυκόνου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.