ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπές επώνυμων πολυτελών ρολογιών από τουρίστες

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπές επώνυμων πολυτελών ρολογιών από τουρίστες

Οργανωμένη σπείρα που αφαιρούσε επώνυμα πολυτελή ρολόγια χειρός από τουρίστες στη Μύκονο εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ……

Την Τρίτη συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, 27, 28, 30 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές κι αντίσταση.

Στις 28 Ιουνίου είχε συλληφθεί άλλο ένα μέλος της, 32χρονος αλλοδαπός ηλικίας, κατηγορούμενος επιπλέον για πλαστογραφία.

Για τον εντοπισμό των δραστών (τρεις Γάλλοι και δύο Γαλλοαλγερινοί) και τον τερματισμό της εγκληματικής δράσης τους συγκροτήθηκε ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες ειδικεύονταν συστηματικά στην αρπαγή επώνυμων πολυτελών ρολογιών και ενέχονται σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί.

Στην πράξη, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, οι δράστες εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας Μυκόνου, κατά την επιστροφή τους από χώρους διασκέδασης. Εφάρμοζαν τότε τη μέθοδο της απασχόλησης προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα, ενώ στο τέλος φρόντιζαν για την άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε συνεργούς τους και τη διαφυγή τους στο εξωτερικό αεροπορικώς.

Χθες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χώρα Μυκόνου, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, αφού εντόπισαν κι έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τον 30χρονο και τον 33χρονο, τους ακινητοποίησαν αμέσως μετά από προσπάθειά τους να αφαιρέσουν άλλο ένα ρολόι χειρός από πεζό αλλοδαπό.

Ακολούθησαν έρευνες στα καταλύματα διαμονής τους και στη συνέχεια εντοπίστηκαν οι άλλοι δυο συνεργοί τους, ο 27χρονος με τον 28χρονο, στο αεροδρόμιο της Θήρας, όπου είχαν μεταβεί από τη Μύκονο, έχοντας σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.