ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη στη Μύκονο Τυνήσιος αρχηγός κόμματος και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας

Συνελήφθη στη Μύκονο Τυνήσιος αρχηγός κόμματος και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας

Με την κατηγορία της δωροληψίας 300.000 ευρώ (1.000.000 δηνάρια Τυνησίας) από ΜΜΕ της Τυνησίας συνελήφθη προ μερικών ημερών στην Μύκονο – ύστερα από την έκδοση της επονομαζόμενης «ερυθράς αγγελίας» – ο 49χρονος επικεφαλής του αντιπολιτευτικού κόμματος «Ελεύθερη Πατριωτική Ένωση» στην εν λόγω αφρικανική χώρα αλλά κι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας Σλιμ Ριαχί! Πρόκειται για μία υπόθεση θρίλερ με πολιτικές συγκρούσεις στην Τυνησία που … μεταφέρονται στο «νησί των Ανέμων».

Σύμφωνα με το in.gr, ο Τυνήσιος πολιτικός κι επιχειρηματίας είχε προγραμματίσει να συναντήσει ομοεθνείς του που διαμένουν στο κυκλαδίτικο νησί.

Με τον ίδιο τον Τυνήσιο πολιτικό να φέρεται να έχει παρουσιάσει στις ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων υπαλλήλων τυνησιακής τράπεζας ότι δεν έλαβε ποτέ αυτό το χρηματικό ποσό, αλλά αντιθέτως ήταν αυτός που το κατέθεσε στον λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού στην Τύνιδα.

Δηλώνοντας μέσω του Έλληνα δικηγόρου του κ. Σταύρου Γεωργόπουλου «ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αβάσιμες κι είναι θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης της Τυνησίας». Συμπληρώνοντας ότι ο Τυνήσιος πολιτικός έλαβε κανονικά, τον περασμένο Ιούνιο βίζα για να επισκεφθεί την χώρα μας από την ελληνική πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στις δικαστικές αρχές στην Σύρο, ο Σλιμ Ριαχί αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή να μην απομακρυνθεί από την Μύκονο. Τις επόμενες εβδομάδες θα εξετασθεί από την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου το αίτημά του για έκδοση στην Τυνησία.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.