ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Στο επίκεντρο η ενίσχυση του συστήματος υγείας στο νησί -Δέσμευση του Υπουργού για εξεύρεση οριστικής λύσης στη μονάδα αιμοκάθαρσης

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε η Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Ντίνα Σαμψούνη, βρέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού και της λειτουργίας τουπρότυπου Κέντρου Υγείας Μυκόνου καθώς επίσης και το θέμα της οριστικής εξεύρεσης λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ιδιωτικής ΜονάδαςΑιμοκάθαρσης του νησιού η οποία τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί πάνω από 80 πολίτες.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής επισημάνθηκε η αναγκαιότητα έκδοσης θεσμικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της μονάδας  αιμοκάθαρσης με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό σε περίπτωσης που δεν υπάρχει ειδικότητα νεφρολόγου.

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη λειτουργία της μονάδας και δεσμεύθηκε ότι έχει την πολιτική βούληση να βρειοριστική λύση στο θέμα. Μάλιστα ζήτησε άμεσα εισήγηση από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου,προκειμένου να διασφαλιστεί θεσμικά ότι θα μπορεί να στελεχωθεί η μονάδα με συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρικού προσωπικού.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας με επιπλέον ειδικότητες ιατρών ενώ η κ. Σαμψούνη επισήμανε ότι για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας  χρειάζεται αναθεώρηση του Εσωτερικού Οργανισμού Λειτουργείας του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η υγεία αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό καταγράφονται όλα τα ζητήματα που υπάρχουν προκειμένου να επιλυθούν άμεσα.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: «Τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών της Μυκόνου αποτελούν βασική προτεραιότητα μας. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να του θέσουμε υπόψη μια σειρά από θέματα για τα οποία χρειάζεται να εξευρεθούν άμεσα λύσεις. Τόσο η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, μέσα από την κάλυψη των ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικούπροσωπικού, όσο και η θεσμική ρύθμιση για τη συνέχιση της λειτουργίας της ιδιωτικής μονάδας αιμοκάθαρσης, αποτελούν ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ο Υπουργός μας επισήμανε ότι αναλαμβάνει προσωπικά να ασχοληθεί με τα θέματα που του θέσαμε. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασίας μας θα είναι εξίσου δημιουργική κα εποικοδομητική όπως και κατά την περίοδο που είχε διατελέσει Προστασίας του Πολίτη».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.