ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό δικαιοσύνης κο Ιωάννη Μπούγα – Αναμόρφωση εθνικού δικαστικού χάρτη.

Συμμετοχή σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό δικαιοσύνης κο Ιωάννη Μπούγα – Αναμόρφωση εθνικού δικαστικού χάρτη.

Ο βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ κος Μάρκος Εμμ.Καφούρος παρέστη σε ευρεία σύσκεψη την 11η Ιανουαρίου 2024, υπό τον υφυπουργό δικαιοσύνης κο Ιωάννη Μπούγα με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων της νησιωτικής Ελλάδας με θέμα την αναμόρφωση του εθνικού δικαστικού χάρτη.

Σύμφωνα με την νομοθετική μεταρρύθμιση προβλέπεται η ενοποίηση του 1ου βαθμού δικαιοδοσίας, από την οποία όλα τα νησιωτικά ειρηνοδικεία θα αναβαθμιστούν σε περιφερειακές έδρες πρωτοδικείου!

Παραμένουν λόγω νησιωτικότητας και τα δύο πρωτοδικεία του νομού Κυκλάδων δηλαδή της Σύρου και της Νάξου.

Τέλος, διατηρούνται και τα δύο εφετεία,  Αιγαίου με έδρα την Ερμούπολη και Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο.

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην ουσία επιβεβαιώνουν και στη πράξη τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει ο βουλευτής από τον υπουργό δικαιοσύνης κο Γεώργιο Φλωρίδη την 19ηΔεκεμβρίου 2023 για το ίδιο θέμα στη μεταξύ τους επίσημη συνάντηση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η έννοια της νησιωτικότητας  λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπόψη, στο σχεδιασμό κάθε νομοσχεδίου που κατατίθεται προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή των Ελλήνων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.