ΤΟΠΙΚΑ

Συμφωνία Κουκά-Βορίδη για την βελτίωση στο έπακρο δομών του κορυφαίου τουριστικού προορισμού της χώρας

Συμφωνία Κουκά-Βορίδη για την βελτίωση στο έπακρο δομών του κορυφαίου τουριστικού προορισμού της χώρας
Σημαντική συνάντηση και καθορισμός στόχων ανάμεσα στον υπουργό εσωτερικών και τον δήμαρχο Μυκόνου για την επόμενη μέρα του νησιού

Μια συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς  που βγάζει και ειδήσεις αλλά γεμίζει και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της Μυκόνου καθώς δεν είναι λίγα όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο δήμαρχος έκανε την αποτίμηση της συνάντησης με τον κ.Βορίδη σε σημαντικούς τομείς για το νησί όπως οι στόχοι καθορίζονται με την αξιοποίηση  όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναβάθμιση των υποδομών.
Την αλλαγή  κριτηρίων χρηματοδότησης με βάση τον πραγματικό πληθυσμό.
Την διαμόρφωση  ενός ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου για το νησί, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ταυτότητά του.
Την συνέχιση της πολιτικής κινήτρων για τους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται στο νησί.

Την επιπλέον  στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και τις Δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτά ήταν τα βασικότερα σημεία από την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς  με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη.

Η Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι ειδικά για τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, που συνδέονται πέρα από τα έσοδα και με την διεθνή εικόνα της χώρας, πρέπει να υπάρχει και ειδικός σχεδιασμός και ευελιξία.

Η τοπική  κοινωνία ενωμένη διεκδικεί όλα αυτά που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.