ΤΟΠΙΚΑ

Στον Σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ πουλήθηκε το 50% του Nammos έναντι 300 εκατ. ευρώ

Στον Σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ πουλήθηκε το 50% του Nammos έναντι 300 εκατ. ευρώ
Το 50% της επιχείρησης Nammos των Πέτρου Στάθη, Ζαννή Φραντζέσκου και Σάμι Ιμπραήμ πουλήθηκε έναντι 300 εκατ. ευρώ στο βαθύπλουτο Σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ο οποίος είναι από τις ισχυρότερες προσωπικότητες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την περιουσία που διαχειρίζεται να αγγίζει το μυθικό ποσό των 300 δις. δολαρίων!
 της Εύας Κουτουμάνου
Γεννημένος στις 4 Δεκεμβρίου του 1969, ο σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν είναι ένας από τους γιους του σεΐχη Ζαγέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναϊάν, του ανθρώπου που ουσιαστικά ίδρυσε τα ΗΑΕ, και αδελφός του Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ, του πρίγκιπα διαδόχου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Μόλις στα 23 του χρόνια ίδρυσε τη First Gulf Bank, η οποία αργότερα συγχωνεύτηκε με την Εθνική Τράπεζα του Άμπου Ντάμπι για να σχηματιστεί η First Bank Abu Dhabi, της οποίας είναι Πρόεδρος.
 Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν
Ο Σεΐχης Ταχνούν είναι γνωστός στις χώρες του Κόλπου για την έντονη επιχειρηματική του δραστηριότητα και τώρα ανοίγει κι άλλο την επενδυτική του βεντάλια, βάζοντας στο στόχαστρό του την Ελλάδα.
Ποντάροντας στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, ο Άραβας κροίσος προχώρησε στην αγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου Ermioni club στο Πόρτο Χέλι που διαθέτει έκταση 200 στρεμμάτων και θα αναπτυχθεί σε ξενοδοχείο 6 αστέρων!
Ακολούθησε η αγορά πενταώροφου, γωνιακού “ακινήτου-φιλέτου” στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη, με το τίμημα της εξαγοράς να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, με συνολική επιφάνεια 2.900 τ.μ.!
Παράλληλα, εισέρχεται δυναμικά και στον κλάδο της ενέργειας, κάνοντας επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές, που, όταν ολοκληρωθούν, θα είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στη χώρα μας.
Η αξία της επιχείρησης «Nammos Εστιατόρια» (Μύκονος – Ντουμπάϊ και προσεχώς αλλού) αποτιμήθηκε στα 600 εκατ. ευρώ και η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από τον Ταχνούν του 50% των μετοχών έναντι του ποσού των 300 εκατ. ευρώ!
Από αυτά, 150 εκατ. θα πάρει ο Πέτρος Στάθης και από 75 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι Ζαννής Φραντζέσκος (πρώην μπάρμαν στο Caprice ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Πριγκιπάτο του Μονακό) και ο Αιγύπτιος μάγειρας Σάμι Ιμπραήμ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Ζαννής Φραντζέσκος όσο και ο Σάμι Ιμπραήμ υπέγραψαν μυθικό συμβόλαιο 5 ετών, το οποίο περιλαμβάνει bonus 3% επί του συνολικού τζίρου όλων των εστιατορίων Nammos καθώς και ετήσιο μισθό 3 εκατ. ευρώ ο καθένας.
Η υπογραφή της συμφωνίας γιορτάστηκε σε γνωστό κέντρο της Αθήνας όπου τραγουδάει ο δημοφιλής Αντώνης Ρέμος. Μάλιστα, λέγεται, πως στο μαγαζί κατέφθασαν σαμπάνιες από το Ντουμπάι, ειδικά για την περίσταση!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.