ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και ευχήθηκε για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και ευχήθηκε για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο φιλογενούς Μυκονίας.
Στο κήρυγμα του, ομίλησε για το πώς συνδέονται μεταξύ τους τα τρία θέματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, δηλαδή της συγχωρήσεως της νηστείας και της διαχειρίσεως των υλικών αγαθών, τονίζοντας ότι όλα σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος διαχειρίζεται την εξουσία που του έχει δοθεί επι της γης και επισημαίνοντας ότι η σχέση του ανθρώπου με το Θεό δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη σχέση του με το συνάνθρωπο.
Προσέθεσε δε ότι η αμαρτία είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης της εξουσίας που δόθηκε από το θεό στον άνθρωπο, μοναδικό αντίδοτο της οποίας είναι η ειλικρινής νηστεία και η προσευχή καθώς επίσης και η σωστή αξιοποίηση των υλικών αγαθών στο χρηματιστήριο των πνευματικών αξιών, και ευχήθηκε όλοι να διέλθουμε την πορεία της περισυλλογής και της ηθικής και πνευματικής μας βελτίωσης, που συνιστά η Μεγάλη και Αγία Τεσσαρακοστή, με ψυχική και σωματική υγεία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την τέλεση του Κατανυκτικού Εσπερινού «της συγγνώμης», στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, κατά τον οποίο θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης και όποιος θα αναμεταδοθεί απευθείας από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Syros TV1».

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.