ΤΟΠΙΚΑ

Στολίδι έγινε το Κέντρο Υγείας με δαπάνες του Δήμου Μυκόνου

Στολίδι έγινε το Κέντρο Υγείας με δαπάνες του Δήμου Μυκόνου
Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας με σημαντικές εργασίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του, τις κατάλληλες κτιριακές συνθήκες και υποδομές, καθώς και τη λειτουργική ηλεκτρονική διαχείριση πληροφοριών και δεδομένων.

Ο Δήμος Μυκόνου δίνοντας προτεραιότητα στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας για τους κατοίκους του νησιού και την άρτια εξυπηρέτησή τους, το Δεκέμβριο προχώρησε στην έγκριση και πλήρη οικονομική κάλυψη από ιδίους πόρους τεσσάρων αναθέσεων.

 

Οι αναθέσεις αφορούσαν την προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών, υδραυλικών ειδών, ενός server και λειτουργικού λογισμικού συστήματος, προκειμένου να καλυφθούν πλήρωςοι ανάγκες του Κέντρου Υγείας οι οποίες δεν καλύφθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Μετά από οργανωμένο συντονισμό ενεργειών τηςΔημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας και τους αναδόχους οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και είναι οι ακόλουθες:

Όσον αφορά τα ηλεκτρολογικά:

Πραγματοποιήθηκε πλήρης αντικατάσταση του Γενικού Πίνακα του Κτιρίου, με νέο διμερή πίνακα τύπου ιστάμενου πεδίου με αυτόματους και μικροαυτόματουςδιακόπτες. Με αυτό τον τρόπο πλέον εξασφαλίζεται η αυτόματη διακοπή τροφοδοσίας τμημάτων της εγκατάστασης σε περιπτώσεις σφάλματος καθώς και η σωστή και έντεχνη συντήρηση του δικτύου παρέχοντας ευελιξία και αυτονομία στα κρίσιμα τμήματα του Κέντρου Υγείας.
Αντικαταστάθηκαν τρεις πίνακες διανομής στην περιοχή της εισόδου στα Επίγοντα, καθώς και σε αυτή την περίπτωση, οι πίνακες ήταν παλαιού τύπου, με ασφαλιστικές διατάξεις που είτε δεν δούλευαν είτε ήταν ακατάλληλες για την προστασία των γραμμών.
Έγινε τοποθέτηση προβολέων περιμετρικά στο κτίριο στην πλευρά του χώρου στάθμευσης καθώς η έλλειψη επαρκούς φωτισμού έκανε τον χώρο περιμετρικά επικίνδυνο τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι νέοι πίνακες διανομής που τοποθετήθηκαν, έχουν μικροαυτόματες ασφάλειες κατάλληλες για την προστασία των γραμμών καθώς επίσης και ρελέ διαρροής για την προστασία των χρηστών από πλήγματα.

Όσον αφορά τα υδραυλικά:

Όσα θερμαντικά σώματα παρουσίαζαν φθορές, είχαν τρυπήσει και παρουσίαζαν διαρροές, αντικαταστάθηκαν με νέα, τύπου panel, αντίστοιχου μεγέθους με τα παλαιά και τα τμήματα του δικτύου τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία.
Πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση στα WC κοινού στο χώρο υποδοχής όπου τόσο τα υδραυλικά όσο και τα πλακίδια και τα είδη υγιεινής έχρηζαν άμεσης ανακαίνισης.

Επισημαίνεται πως συνολικά για το 2018 ο Δήμος Μυκόνου σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας χρηματοδότησε ανάγκες του Κέντρου Υγείας με το συνολικό ποσό των 68.459,59, πέρα των επιχορηγήσεων που αφορούν στο βοήθημα προς τους γιατρούς.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.