ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στόχος να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Στόχος να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μέτρα για να μην υπάρξει επιβάρυνση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τα αυξημένα κόστη των καυσίμων για τα πλοία που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου λόγω της χρήσης καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο, δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με σημαντικές εξελίξεις από 1η Ιανουαρίου 2020. Μας απασχολεί η επάρκεια και η ασφάλεια του καυσίμου αλλά και η επιβάρυνση που θα είναι περίπου 200 ευρώ ανά τόνο. Αν δεν ληφθούν μέτρα σίγουρα θα υπάρχει αύξηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα.

Μείωση ΦΠΑ ή περισσότερα κονδύλια

«Είμαστε σε επαφή με τα θεσμικά όργανα της ακτοπλοΐας ώστε να μην έχουμε αυξήσεις. Επεξεργαζόμαστε λύσεις γιατί δεν θέλουμε να επωμιστεί το κόστος ο Έλληνας πολίτης. Μια λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και επιπλέον εξετάζουμε αύξηση των κονδυλίων στις άγονες γραμμές συν ένα βελτιωμένο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών» συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ειδικά δε για το νέο πλαίσιο των άγονων γραμμών ο υπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι «θα προβλέπει καλύτερα πλοία και πλοίο αντικατάστασης», ενώ οι άγονες γραμμές «θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και όχι από τον προϋπολογισμό του υπ. Ναυτιλίας».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.