ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η όσο πιο γρήγορη έναρξη της σεζόν δηλώνουν οι ξενοδόχοι

Στόχος η όσο πιο γρήγορη έναρξη της σεζόν δηλώνουν οι ξενοδόχοι

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μέσα στις οποίες οι επιχειρήσεις θα κληθούν να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητά τους κατά την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, στο Webinar που διοργάνωσε η ΠΟΞ, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙT στο Μιλάνο (10-12 Απριλίου). «Θεσμικά είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για τη σεζόν. Μετά από δύο χρονιές πανδημίας με απώλειες, θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά μηνύματα στο πεδίο της ζήτησης. Είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν» είπε.

Ο κ. Τάσιος τόνισε πως η ΠΟΞ συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων του κλάδου για ενίσχυση των ροών από μεγάλες αγορές που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα των αφίξεων στην Ελλάδα, ώστε να καλυφθούν απώλειες που αναμένονται από τη ρωσική κυρίως, αλλά και την ουκρανική αγορά. «Ευχόμαστε να επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η σεζόν, τόσο το καλύτερο για την οικονομία. Κάνουμε τα πάντα για την ανάκαμψη του τουρισμού»  ανέφερε.

Τα μηνύματα από την ιταλική αγορά είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά την Ελλάδα, τόσο σε αναζήτηση, όσο και σε κρατήσεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Οι Ιταλοί “ξανάρχονται” το 2022, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από 14 ιταλικές πόλεις που θα συνδέονται με ελληνικούς προορισμούς, από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2022», ανέφερε η Ελένη Σαρικώστα, επίσημη  αντιπρόσωπος της τουριστικής έκθεσης στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με την ίδια, «η ουκρανική κρίση δεν δημιούργησε αρνητική διάθεση, αντιθέτως η χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών και η αποκλιμάκωση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των Ιταλών, άνοιξε την όρεξή τους για τα ταξίδια, και ειδικότερα σε χώρες της Μεσογείου και λιγότερο σε πιο μακρινούς εξωτικούς προορισμούς».

Το ξεκίνημα της νέας τουριστικής σεζόν στην Ιταλία θα γίνει επίσημα με τη διοργάνωση της πιο ιστορικής έκθεσης τουρισμού για τη χώρα, τη ΒΙΤ. Tour Operators, ταξιδιωτικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες και δημοσιογράφοι προγραμματίζουν να βρεθούν στο Μιλάνο για να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις: «πράσινα» ξενοδοχεία, βιωσιμότητα, εναλλακτικός τουρισμός, βιωματικές εμπειρίες, γαστρονομικός τουρισμός, Β2Β συναντήσεις κ.α. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένα ελληνικό κεντρικό περίπτερο με τις ελληνικές συμμετοχές, το οποίο θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Pavillion World. Σύμφωνα με την κ. Σαρικώστα, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους τα Ιόνια νησιά (ΠΕΔΙN), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και δήμοι, αλλά και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.