ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ναυτιλίας μέσω της εφαρμογής στοχευμένων πολιτικών»

«Στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ναυτιλίας μέσω της εφαρμογής στοχευμένων πολιτικών»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απήθυνε στην Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας με θέμα: «Marine Technology in 2020: Smarter and Greener», που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ), στο Ίδρυμα Ευγενίδου, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελούν βασικό πλαίσιο της Κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει στοχευμένες πολιτικές για να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι και να συντελεστούν οι αλλαγές στον τομέα της ενέργειας.

Η τεχνολογία αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της ναυτιλίας. Η ελληνική ναυτιλία, εκτός του ότι κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο, αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο εταίρο στην καινοτομία και την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής, σεβόμενη πάντα τους κανονισμούς ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος”.

“Από το 1972 που ιδρύθηκε, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας συνεχίζει αδιάλειπτα την προσφορά του στη ναυτική τεχνολογία. Συνεργαζόμενο με εκπαιδευτικά ιδρύματα, συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης στους διάφορους κλάδους της ναυτικής τεχνολογίας. Προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε αρμόδιους κρατικούς αλλά και άλλους φορείς, συνεισφέρει στη συνεχή βελτίωση της τεχνικής νομοθεσίας- με γνώμονα πάντα η τελευταία να βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσω των πολυάριθμων επιστημονικών δραστηριοτήτων του, το Ινστιτούτο διευκολύνει την παραγωγή και ανταλλαγή γνώσης, διαδικασία που το καθιστά έναν σημαντικό παράγοντα στην αειφόρο ανάπτυξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στο χώρο της ναυτιλίας.

Οι νέοι διεθνείς κανονισμοί οδηγούν στην επιβολή νέων προτύπων, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη για καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές. Καθοριστική στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων, είναι αδιαμφισβήτητα η ικανότητα, η εφευρετικότητα και η τεχνογνωσία των Ελλήνων επιστημόνων και τεχνικών, οι οποίοι συμβάλλουν στην εξεύρεση τεχνολογικών λύσεων που να συμβαδίζουν με τις εξελισσόμενες ανάγκες της ναυτιλίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.