ΤΟΠΙΚΑ

Στοχευμένο άνοιγμα στη Λατινική Αμερική από τον Δήμο Μυκόνου

Στοχευμένο άνοιγμα στη Λατινική Αμερική από τον Δήμο Μυκόνου

 Ο Δήμος Μυκόνου έχοντας συμβάλει ενεργά στην εδραίωση της Μυκόνου ως ενός εκ των κορυφαίων παγκοσμίως τουριστικών προορισμών και στρέφοντας το ενδιαφέρον του προς τη Λατινική Αμερική (συγκεκριμένα τη Βραζιλία), έχει ξεκινήσει με επιτυχία μια σειρά στοχευμένων ενεργειών προβολής του τουριστικού προϊόντος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, με επιμέλεια της Δημοτικής Αρχής, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκδοση του τεύχους Δεκεμβρίου του περιοδικού VOGUE Βραζιλίας, όπου η Μύκονος κοσμεί το εξώφυλλο, ενώ παράλληλα εντός του περιοδικού δημιουργήθηκε ένα 20σέλιδο αφιέρωμα στο νησί των ανέμων!

Μετά και από την άκρως φιλόξενη παραμονή του συνεργείου του περιοδικού VOGUE Βραζιλίας τον Οκτώβρη στο νησί της Μυκόνου – που αποτελούνταν από δημοσιογράφους και φωτογράφους – προκειμένου να απαθανατίσουν τις ομορφιές του νησιού και να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους  μέσα από συνεντεύξεις, το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τη Μύκονο και της παρέχει μια εξαιρετική προβολή στην πολύ σημαντική αγορά της Βραζιλίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η Δημοτική Αρχή έχειως στόχο το άνοιγμα  της αγοράς στη Βραζιλία, η οποία είναι πολύ σημαντική, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάςείχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρέσβη της Βραζιλίας κ. Νέτο το Σεπτέμβριο με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας Βραζιλίας, οπότε και είχαν συμφωνήσει απόλυτα στην ανάληψη πρωτοβουλιών για υλοποίηση κοινών δράσεων με βασικό άξονα την ενδυνάμωση του τουριστικού, πολιτιστικού και τεχνολογικού προϊόντος των δυο τόπων.

Αξίζει να σημειωθεί η άκρως σημαντική στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε όλες τις δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή της κας. Δελλαπόρτα, μέλους της επιτροπής τουρισμού, στο συντονισμό της συγκεκριμένης αποστολής, καθώς και όλων των επιχειρηματιών του νησιού που συμμετείχαν ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Μυκόνου μετατρέποντας τη φιλοξενία σε εμπειρία.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν για τη σύμπραξη με το Δήμο Μυκόνου στην Qatar Airways και την Aegean Airlines, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της μετάβασης όλου του συνεργείου της VOGUE Βραζιλίας στη Μύκονο. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.