ΤΟΠΙΚΑ

Στο έλεος του Θεού οι νεφροπαθείς της Μυκόνου, κλείνει η ιδιωτική μονάδας αιμοκάθαρσης

Στο έλεος του Θεού οι νεφροπαθείς της Μυκόνου, κλείνει η ιδιωτική μονάδας αιμοκάθαρσης

Κλείνει η ιδιωτική μονάδα Αιμοκάθαρσης στη Μύκονο– Ανάστατοι οι νεφροπαθείς στο νησί – Στο πλευρό τους το Δημοτικό συμβούλιο 

Ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας έρχεται στην επικαιρότητα, έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στο από νεφροπαθείς της Μυκόνου, εκφράζοντας την αγωνία και ταυτόχρονα την αγανάκτηση τους, καθώς όπως μας επισήμαναν μένουν ξεκρέμαστοι 12 νεφροπαθείς, ενώ το καλοκαίρι μπορεί να φτάσουν και τους 80.

Τι έχει συμβεί; Όπως πληροφορούμαστε από την τοπική κοινωνία της Μυκόνου, η ιδιωτική μονάδα Αιμοκάθαρσης. Ειδοποίησε τους ασθενείς ότι σε δύο μήνες πρόκειται να βάλει λουκέτο μετά από τρία χρόνια λειτουργίας. Με λίγα λόγια αφήνει στη μοίρα της, την πελατεία της, αδιαφορώντας για τους συνανθρώπου της. Κι όλα αυτά, αν διαβάσετε στην προσωπική σελίδα της μονάδα Αιμοκάθαρσης στο διαδίκτυο, ότι η άνεση και η ασφάλεια σας είναι πρωταρχική τους προτεραιότητα και υποχρέωση. Πρόκειται για μια απόφαση, που οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό νεφροπαθείς συμπολίτες μας και μη.

Επίσης αναφέρουν ότι η Μονάδα Αιμοκάθαρσης δημιουργήθηκε με όραμα να δώσει τη δυνατότητα σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο να επισκεφθούν το πανέμορφο νησί της Μυκόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς της Ελλάδας. Κάτι που προβληματίζει διπλά τις τοπικές αρχές καθώς δεν είναι και ότι καλύτερο η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού να μην έχει πλέον μονάδα αιμοκάθαρσης, όταν ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων νεφρού έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.