ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία το έργο στην περιοχή Καραπέτης της Μυκόνου

Στην τελική ευθεία το έργο στην περιοχή Καραπέτης της Μυκόνου
Πράσινο φως για την τουριστική επένδυση μαμούθ στην παραλία Καραπέτης – Εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα για το “Mykonos Project”

Τεράστιο βήμα για τη στρατηγική τουριστική επένδυση «The Mykonos Project» έγινε την Πέμπτη, καθώς εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την υλοποίηση της.  Πρόκειται για το νέο μεγάλο στοίχημα της κοινοπραξίας AGC Equity Partners στην περιοχή «Καραπέτης» της Άνω Μεράς Μυκόνου. Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα μήνα περίπου  είχε γνωμοδοτήσει θετικά και το Συμβούλιο της Επικρατείας για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

Η επένδυση, που προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών σε έκταση 60.324 στρεμμάτων, θεωρήθηκε τελικά ήπια τουριστική ανάπτυξη υψηλών περιβαλλοντικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών και γι’ αυτούς τους λόγους έγινε δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικό περιβάλλον της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μυκόνου.Πρόκειται για επένδυση των 51 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην ανάπτυξη συγκροτήματος 95 ιδιωτικών πολυετών κατοικιών στην παραλία Καραπέτης στη Μύκονο. Το ακίνητο των 60,32 στρεμμάτων, είναι ακριβώς επάνω από την παραλία, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου που χωρίζει τις πασίγνωστες παραλίες Ελιά και Καλό Λιβάδι νότια της Άνω Μεράς.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.