ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση υδατοδρομίου στη Μύκονο

Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση υδατοδρομίου στη Μύκονο
Aναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αυτή την εβδομάδα η προκήρυξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό

Aναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αυτή την εβδομάδα η προκήρυξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό που αφορά το έργο αδειοδότησης 20 υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Πρόκειται για έργο εκτιμώμενης αξίας 490.000 ευρώ, ο ανάδοχος του οποίου θα κληθεί να  καταρτίσει τον τεχνικό φάκελο που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να χορηγηθεί η άδεια.

Ειδικότερα, η προκήρυξη προβλέπει την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε 9 νησιά των Κυκλάδων και σε 10 της Δωδεκανήσου. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα σε αυτά, δεν περιλαμβάνεται η Σύρος, όπως και άλλα μεγάλα νησιά, Πάρος, Νάξος.

Τα νησιά των Κυκλάδων στα οποία θα κατασκευαστούν υδατοδρόμια είναι τα παρακάτω:

  • Μύκονος
  • Σαντορίνη
  • Κύθνος
  • Κέα
  • Άνδρος
  • Σίκινος
  • Σέριφος
  • Δονούσα
  • Ανάφη

Τα νησιά της Δωδεκανήσου στα οποία θα κατασκευαστούν υδατοδρόμια είναι τα εξής:

  • Ρόδος (δύο υδατοδρόμια: Ένα στην πόλη της Ρόδου και ένα δεύτερο υδατοδρόμιο εκτός απροόπτου στη θαλάσσια περιοχή της Λάρδου)
  • Χάλκη
  • Σύμη
  • Τήλος
  • Κάρπαθος
  • Καστελόριζο
  • Αγαθονήσι
  • Νίσυρος
  • Αστυπάλαια
  • Κάσος

Με βάση την προκήρυξη, ο ανάδοχος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο του μέσα σε διάστημα 17 μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποσφράγισης των φακέλων των προσφορών θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.