ΤΟΠΙΚΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης η ελληνική πυγμαχία

Στην κορυφή της Ευρώπης η ελληνική πυγμαχία
Τα συγχαρητήρια για τις κατακτήσεις των νέων μεταλλίων από την Εθνική Ομάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΠ, κ. Χάρης Μαριόλης

Η Ευρωπαϊκή Πυγμαχία υποκλίθηκε στην Εθνική μας Ομάδα Παίδων – Κορασίδων που κατέκτησε 1 χρυσό και 3 χάλκινα μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην Ρουμανία.

 

1 χρυσό και 3 χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Εθνική Ομάδα Παίδων – Κορασίδων, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας, στο Πλοέστι της Ρουμανίαςσυνεχίζοντας τις σπουδαίες διακρίσεις στο εξωτερικό, που καταγράφει τα 2 τελευταία χρόνια η Ελληνική Πυγμαχία σε Διεθνείς Διοργανώσεις.

Ο “χρυσός” Εμμανουήλ Φωτιάδης στην κορυφή της Ευρώπης. Μαρία-Ευανθία Ντασιονάκη, Πέτρος Κωνσταντινούδης και Γιάννης Πουμπουρίδης με τα Χάλκινα μετάλλια τους έβαλαν την Ελληνική “σφραγίδα” τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Μια ακόμη ιστορική επίδοση πέτυχε η Εθνική μας Ομάδα Παίδων – Κορασίδων κατακτώντας 1 (ένα) χρυσό και 3 (τρία) χάλκινα μετάλλια, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου, στο Πλοέστι της Ρουμανίας, διατηρώντας επάξια τον τίτλο της νέας Πυγμαχικής «Dream Team» της Ευρώπης.

Ο Εθνικός μας Ύμνος ακούστηκε μέσα στο “Olimpia Sports Hall” και οι καρδιές όλων των Ελλήνωνγέμισαν από συγκίνηση και υπερηφάνεια. Ο “χρυσός” Πρωταθλητής Ευρώπης Εμμανουήλ Φωτιάδηςπανάξια ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί και μαζί του και η Ελληνική Πυγμαχία που γνωρίζει ανεπανάληπτες ιστορικές στιγμές τα 2 τελευταία χρόνια.

Την «χρυσή» απονομή του Πρωταθλητή έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης που έζησε από κοντά των παλμό των αγώνων της Εθνικής μας Ομάδας και δεν σταμάτησε λεπτό να ενθαρρύνει την Ελληνική Αποστολή πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ‘Νew World Boxing Generation” έχει “σφραγίδα” Ελληνική.

Ο κ. Μαριόλης αμέσως μετά την απονομή τουΕμμανουήλ Φωτιάδη γεμάτος συγκίνηση αφιέρωσε όλα τα Μετάλλια που κατέκτησε η Εθνική μας Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στον Βασίλη Τόπαλο. Στον αιώνια Χρυσό Βασίλη που μπορεί να μην ήταν εκεί αλλά όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν με πάθος, δύναμη και πίστη και για εκείνον. Εξάλλου όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Διεθνές Τουρνουά ‘Βασίλης Τόπαλος”που είναι αφιερωμένο στη Μνήμη του αδικοχαμένου Χρυσού Πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ, κ. Μαριόλης πραγματοποίησε επίσης και την απονομή του Χάλκινου Πρωταθλητή Ευρώπης, Ιωάννη Πουμπουρίδη.

Αναλυτικά στον παλμό των αναμετρήσεων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Εμμανουήλ Φωτιάδης σε έναν συγκλονιστικό Τελικό, στην κατηγορία των 66 κιλών μπήκε στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Αρμένιο αντίπαλό του Χακομπιάν Αργκίστι κοιτώντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου και τα κατάφερε με την καθολική του επικράτηση σε όλον τον αγώνα κατακτώντας δίκαια το Χρυσό μετάλλιο.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελληνικής Πυγμαχίας Έλληνας Αθλητής κερδίζει για τρία συνεχή έτη Ευρωπαϊκό Μετάλλιο και ανεβαίνει στο βάθρο τιμώντας στο έπακρο το εθνόσημο στην καρδιά του. Ο Πέτρος Κωνσταντινούδης κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο και αξίζει τα συγχαρητήρια όλων καθώς όλοι όσοι παρακολούθησαν την ημιτελική αναμέτρηση των 46 κιλών με αντίπαλο τον Μαλίκ Χουμζά Αλί μίλησαν για παράφορη αδικία και ότι οι κριτές στέρησαν από αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα Αθλητή να έχει την ευκαιρία να χαρίσει σε όλους εμάς άλλη μία φορά το άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου.

Ο Ιωάννης Πουμπουρίδης σαν “λιοντάρι” κοίταξε τον Τούρκο αντίπαλό του Σαλμάν Τόπρακ στα μάτια και αγωνίστηκε στους 3 γύρους με υπεροχή, τεχνική και δυναμισμό. Πίστεψε στη νίκη, ήταν εξαιρετικός, ο αγώνας όμως κρίθηκε στις λεπτομέρειες και έτσι ο Έλληνας Πρωταθλητής μας πάρα την τρομερή προσπάθειά του έμεινε στην επιτυχία της κατάκτησης του Χάλκινου μεταλλίου.

Η Ευανθία Ντασιονάκη πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δικαιώνοντας την θέση της στον ημιτελικό των 63 κιλών αλλά παρά τον πολύ σκληρό αγώνα με αμείωτη ένταση, τον δυναμισμό που επέδειξε επικράτησε τελικά η Ιταλίδα Αμίνα Γκολινέλι.

Πέμπτες θέσεις στις κατηγορίες τους κατέλαβαν οι: Λαμπρινή Γιαννακοπούλου, Ουρανία Κάντζαρη, Αχιλλέας Τσεπίδης, Πέτρος Τόπαλος και Βασίλης Βασιλειάδης.

Τα συγχαρητήρια για τις κατακτήσεις των νέων μεταλλίων από την Εθνική Ομάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους σας! Είναι μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια να σας βλέπω να κατακτάτε κάθε σας στόχο και να προσφέρετε ιστορικές στιγμές στην Ελληνική Πυγμαχία.

Ο κόπος, η αφοσίωση, το πάθος και ο επαγγελματισμός που έχετε επιδείξει σε κάθε αγώνα, σας έχουν οδηγήσει σε κορυφαίες διακρίσεις και δικαιούστε κάθε εύσημο από όλους. Οι επιτυχίες σας δεν είναι μόνο προσωπικές, αλλά φέρουν και το όνομα της πατρίδας μας ψηλά και αυτό στην συνείδησή μας σας κατατάσσει στην κορυφή. Μέσα από τις εκπληκτικές σας εμφανίσεις, μας δείχνετε πώς η πίστη στον εαυτό μας, η προσπάθεια και η αντοχή μπορούν να μας οδηγήσουν σε μεγάλες κατακτήσεις.

Σας ευχαριστώ που μας χαρίζετε στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας. Είστε πραγματικά πρότυπα για τη νέα γενιά και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για όλους όσοι πιστεύουν στη δύναμη της προσπάθειας και της αφοσίωσης.

Συγχαρητήρια για όλες τις επιτυχίες σας μέχρι στιγμής, και ας συνεχίσουμε ενωμένοι να κάνουμε το καλύτερο για την Πυγμαχία, τον αθλητισμό μας και τη χώρα μας. Είμαι βέβαιος ότι ακόμα μεγαλύτερες και σπουδαιότερες στιγμές μας περιμένουν στο μέλλον».

Αναλυτικά, οι Έλληνες Αθλητές και οι Αθλήτριες, που έλαβαν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, στην Ρουμανία:

Παίδες

46 κιλά: Κωνσταντινούδης Πέτρος

48 κιλά: Τσεπίδης Αχιλλέας

50 κιλά: Βασιλειάδης Βασίλειος

52 κιλά: Φωτιάδης Κυριάκος

57 κιλά: Καραΐτης Άγγελος

60 κιλά: Καλαμάρης Άγγελος

63 κιλά: Σκούρας Χρύσανθος

66 κιλά: Φωτιάδης Εμμανουήλ

70 κιλά: Τόπαλος Πέτρος

75 κιλά: Πουμπουρίδης Ιωάννης

80 κιλά: Δερμερτζίδης Κωνσταντίνος

Κορασίδες

46 κιλά: Αγγελοπούλου Ευαγγελία

48 κιλά: Γεωργοπούλου Μαρία

50 κιλά: Γκάρα Γεωργία

52 κιλά: Γιαννακοπούλου Λαμπρινή

57 κιλά: Κάντζαρη Ουρανία

63 κιλά: Ντασιονάκη Μαρία-Ευανθία

Ομοσπονδιακοί Προπονητές

Μικαελιάν Αρτούρ

Γκαβέζος Γεώργιος


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.